CNN: Armata egipteană a salvat 18 jurnalişti “capturaţi de huligani” şi i-a dus “într-un loc sigur”

CNN: Armata egipteană a salvat 18 jurnalişti “capturaţi de huligani” şi i-a dus “într-un loc sigur”

Jurnaliştii care relatează din Egipt despre revolte au fost atacaţi, arestaţi sau hărţuiţi de forţele de securitate joi, ceea ce a dus la limitarea acoperirii manifestaţiilor.

Armata a salvat 18 jurnalişti capturaţi de elemente turbulente şi i-a dus într-un loc sigur, a informat vineri presa egipteană, relatează CNN. Nu este clar pentru ce publicaţii sau televiziuni lucrează jurmaliştii respectivi şi nici unde au fost duşi, informează realitatea.net.

Jurnaliştii care relatează din Egipt despre revolte au fost atacaţi, arestaţi sau hărţuiţi de forţele de srcuritate joi, ceea ce a dus la limitarea acoperirii manifestaţiilor.

Jurnalişti de la BBC, Al-Arabiya, ABC News, Washington Post, Fox News, Al Jazeera şi CNN a fost atacaţi sau vizaţi. Amnesty International şi Human Rights Watch au avut şi ele probleme.

Un reporter al postului american ABC a fost ameninţat de un grup de protestatari că va fi decapitat dacă mai filmează pe străzi. Alţi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost bătuţi crunt de susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak, este cazul echipei Fox News.

O jurnalistă de la CBS a fost reţinută câteva ore, apoi a fost dusă la aeroport în vederea expulzării. Nu doar ziariştii americani sunt ţinta atacurilor.

Comitetul pentru protejarea jurnaliştilor a anunţat joi noapte că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 24 de arestări, 21 atacuri şi cinci cazuri în care echipamentul jurnaliştilor a fost confiscat. Organizaţia a postat o listă cu toţi jurnaliştii străini agresaţi în ultimele zile la Cairo. Printre aceştia, pe listă se află şi echipele de ziarişti români. Adică membrii uneia dintre echipele Realitatea TV, Cristian Zărescu şi Dan Timofte, dar şi membrii echipelor TVR şi Antena 3.

Joi, vicepreşedintele Omar Suleiman a menţionat rolul media, dar a dat vina pe jurnalişti pentru problemele actuale.

Vizualizări: 49

Comentează