Femeile se simt mai puternice atunci când practică sexul oral

Femeile se simt mai puternice atunci când practică sexul oral

Un studiu al unor cercetători canadieni de la Universitatea din Alberta arată că femeile tinere practică cu regularitate sexul oral, pentru 1 din 3 femei acesta oferindu-le senzaţia de putere.

Sexul oral se extinde tot mai mult în relaţiile intime de cuplu, după cum arată un studiu canadian care vorbeşte despre o posibilă “revoluţie sexuală” în ceea ce priveşte această practică. Cea mai importantă concluzie a studiului este o creştere semnificativă a felaţiilor, care procură femeilor o mare satisfacţie: 30% dintre femeile care au participat la studiu au declarat că se simt mai puternice atunci când îl practică. De ce?

Cercetătoarea canadiană ai Universităţii din Alberta, Brea Malacad, consideră că se produce o importantă schimbare în comportamentul sexual al femeilor tinere: “Femeile care practică relaţii sexuale complete, practică şi sexul oral cu regularitate”, susţine specialista în studiul său, care conchide că sexul oral este o practică tot mai predominantă în “repertoriul” tinerilor, notează adevărul.es.

50% din femei consideră sexul oral la fel de intim sau chiar mai intim decât sexul vaginal

Studiul la care a luat parte Malacad a fost realizat pe 181 de femei cu vârstele între 18 şi 25 de ani. Investigaţia arată că atitudinea faţă de sexul oral a variat mult în rândul acestora: astfel, 50% dintre participantele la studiu consideră că sexul oral este mai puţin intim decât sexul vaginal, 41% afirmă că este la fel de intim, iar 9% consideră chiar că este mai intim.

Dar ceea ce atrage cel mai mult atenţia este sentimentul manifestat de multe din femeile chestionate. Multe dintre ele susţin că experimentează emoţii pozitive şi de putere atunci când practică sexul oral. “Atât sexul vaginal, cât şi cel oral, este asociat cu emoţii pozitive, ceea ce sugerează că femeile care iau parte la astfel de activităţi o fac pentru că le crează plăcere. Există un procent de 30% dintre femei care se simt puternice atunci când practică o felaţie. Ele consideră, se pare, că acest lucru se acordă o putere deosebită”.

Atenţie, însă, la cancerul de amigdale

Nu toate datele sunt, însă, pozitive. Aceeaşi specialistă avertizează asupra bolilor care se pot transmite cu mai mare frecvenţă pe această cale: aşa numitul virus al papilomului uman sau cancerul de amigdale. Trebuie luate măsuri de precauţie în acest domeniu, iar fabricanţii de produse de contracepţie sexuală (prezervative) trebuie să ţină cont de aceste riscuri pentru viitor: “Ar putea exploata o nouă oportunitate de afaceri”.

Vizualizări: 234

Comentează