Compresele reci te scapă de migrene

Compresele reci te scapă de migrene

Te-ai trezit cu o migrenă îngrozitoare sau te-a apucat brusc o durere de spate sau de dinţi, dar nu vrei să iei medicamente?

Gheaţă pentru dureri de cap

Nu te-a minţit cine ţi-a spus că dacă vrei să scapi de o durere acută, fie ea de cap sau de dinţi, ori de una provocată de o lovitură, e bine să pui în acel loc gheaţă şi să o menţii câteva minute. Dacă nu ai un tifon la îndemână, foloseşte o batistă sau o cârpă curată în care să înfăşori cuburile reci.

Chimen pentru stomac

Dacă te confrunţi cu o durere de stomac, însoţită sau nu de balonare şi greaţă, bea imediat o infuzie de chimen ca să te linişteşti. Poţi adăuga şi puţin coriandru la acest ceai aromatic cu efect analgezic.

Eucalipt pentru reumatism

Uleiul de eucalipt are efect anal­gezic, dacă este aplicat pe zonele unde resimţi dureri musculare şi articulare. Are proprietăţi antiseptice, antibacteriene, expectorante şi descongestionante în afecţiunile respiratorii, putând fi folosit şi intern, prin inhalaţii.

Valeriană pentru crampe musculare

Gastritele sau crampele musculare pot fi uşor calmate cu ajutorul ceaiurilor sau tincturii de rădăcină de valeriană. Infuzia din această plantă este recunoscută ca având efect benefic în lupta cu insomnia.

Mentă pentru probleme cu spatele

Extractul de mentă este un analgezic ce poate fi folosit pentru uz extern, sub formă de comprese fierbinţi. Masajele locale cu acest remediu dau rezultate foarte bune în cazul durerilor de spate şi a celor reumatice.

libertatea.ro

Vizualizări: 91

Comentează