Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cere omologului său egiptean stoparea violenţelor

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, cere omologului său egiptean stoparea violenţelor

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a sunat, joi, pe omologul său egiptean, Omar Suleiman, cerându-i să pună capăt violenţelor contra manifestanţilor de la Cairo, potrivit AFP.

De asemenea, Biden l-a încurajat pe Suleiman să angajeze un proces de tranziţie politică. Astfel, în aceeaşi zi, vicepreşedintele egiptean i-a somat pe manifestanţii care cer plecarea de la putere a preşedintelui Hosni Mubarak să părăsească Piaţa Tahrir, centrul mişcării de contestare, informează antena3.ro.

Potrivit sursei citate, Casa Albă a anunţat că Joe Biden a reiterat criticile lui Barack Obama la adresa celor care se fac vinovaţi de violenţe.

„Vicepreşedintele s-a pronunţat pentru negocieri imediate, credibile şi la care să ia parte toate partidele, pentru ca Egiptul să opereze o tranziţie către un Guvern democratic, care să răspundă aspiraţiilor poporului egiptean”

„El a subliniat că Guvernul egiptean are sarcina de a se asigura că manifestaţiile paşnice nu conduc la violenţe şi intimidări şi că jurnaliştii şi activiştii din domeniul apărării drepturilor omului îşi pot desfăşura activităţile”, a continuat preşedinţia americană, dând asigurări că Biden a cerut ca jurnaliştii şi activiştii deţinuţi să fie „eliberaţi imediat”.