Divizia Naţională, locul 66 în lume în primul deceniu al secolului XXI

Divizia Naţională, locul 66 în lume în primul deceniu al secolului XXI

Divizia Naţională se află pe locul 66 în topul celor mai puternice campioante din lume din anul prima decadă a secolului XXI, ierarhie alcătuită de către Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului.

Participarea echipei Sheriff Tiraspol în Europa League pentru al doilea an consecutiv i-a permis Diviziei Naţionale să figureze printre primele 70 de campionate din lume şi în primele 34 din Europa, informează jurnalsportiv.md.

Astfel, campionatul Moldovei, cu 2573 de puncte, este mai valoros decât cel din Belarus, Letonia, Australia sau Azerbaidjan.

Primul loc în acest TOP este ocupat de Campionatul Angliei, la mare concurenţă cu cel spaniol, care ocupă locul secund. Pe podium se află şi liga naţională din Italia, Serie A. Brazilia şi Germania sunt următoarele care completează Top 5.

În top au fost incluse 123 de campionate din lume. Ierarhia este alcătuită cu începere din anul 2001, de Federaţia Internaţională pentru Istoria şi Statistica Fotbalului, în baza rezultatelor cluburilor în competiţiile naţionale şi internaţionale.

Vizualizări: 54

Comentează