Un spaniol vrea să alerge 42 de kilometri pe zi, timp de 500 de zile

Un spaniol vrea să alerge 42 de kilometri pe zi, timp de 500 de zile

42,195 kilometri pe zi. Distanţa unui maraton. Atât şi-a propus Ricardo Abad, din Navarra, să alerge în fiecare zi, timp de 500 de zile, pentru a intra în Cartea Recordurilor şi a sprijini o asociaţie a persoanelor cu discapacităţi intelectuale.

«Un maraton pe zi, timp de 500 de zile». Când cineva aude pentru prima oară în ce constă obiectivul lui Ricardo Abad, un spaniol de 40 de ani, se gândeşte «Ce nebunie!» sau «Aşa ceva este imposibil!».

Nu este, însă, nici una, nici alta: spaniolul din Tafalla (Navarra) s-a apucat deja de patru luni de această misiune imposibilă, niciodată realizată până acum de altcineva, informează click.ro.

Şi o face pentru o cauză umanitară. Este unul din sportivii aproape anonimi care ar merita, poate, prima pagină în toate ziarele, scrie La Informacion.

Maratonul este o probă «vedetă» a Jocurilor Olimpice. Constă în alergarea unei distanţe de 42,195 de kilometri, iar originile sale datează din anul 490 î.d.C., când soldatul grec Filipides a alergat cei patruzeci de kilometri care separă oraşele Maraton şi Atena pentru a anunţa o victorie a armatei persane. La îndeplinirea misiunii, a căzut la pământ mort din cauza oboselii.

Vizualizări: 58

Comentează