Un jurnalist ABC, ameninţat cu decapitarea la Cairo VIDEO

Un jurnalist ABC, ameninţat cu decapitarea la Cairo VIDEO

Atacurile împotriva jurnaliştilor străini de la Cairo se înmulţesc şi sunt din ce în ce mai grave. Un reporter al postului american ABC a fost ameninţat de un grup de protestatari că va fi decapitat dacă mai filmează pe străzi. De două zile, ziariştii sunt împiedicaţi să transmită imagini de la protestele din Cairo, informează realitatea.net.

Unii au fost reţinuţi de poliţie sau armată şi li s-au confiscat echipamentele, alţii au fost bătuţi de susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak.

“Îţi vom tăia capul, ne-au spus. Şi am crezut că până aici ne-a fost”, povesteşte Akram Abi-Hanna, cameraman ABC.

Echipa postului ABC a scăpat nevătămată după ce cameramanul, un jurnalist cu experinţă de război, a vorbit în arabă cu atacatorii şi a reuşit să-l impresioneze pe un bătrân aflat în grupul de protestatari furioşi. Bărbatul a intervenit în favoarea ziariştilor şi i-a convins pe agresori să le dea drumul. O altă echipă ABC, dar şi câţiva jurnalişti ai postului CNN au trecut, tot joi, prin momente dramatice la Cairo.

Postul de televiziune CNN a anunţat că o echipă a fost lovită în mod repetat în faţa Muzeului Naţional. Celebra jurnalistă Christiane Amanpour a fost şi ea prinsă în mijlocul susţinătorilor lui Mubarak.

Alţi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost bătuţi crunt de susţinătorii preşedintelui Hosni Mubarak, este cazul echipei Fox News.

O jurnalistă de la CBS a fost reţinută câteva ore, apoi a fost dusă la aeroport în vederea expulzării. Nu doar ziariştii americani sunt ţinta atacurilor. Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor, o organizaţie non-profit de la New York, a postat o listă cu toţi jurnaliştii străini agresaţi în ultimele zile la Cairo. Printre aceştia, pe listă se află şi echipele de ziarişti români: membrii uneia dintre echipele Realitatea TV, Cristian Zărescu şi Dan Timofte, dar şi membrii echipelor TVR şi Antena 3.

Vizualizări: 102

Comentează