Egipt: zeci de mii de manifestanţi la Alexandria (nord)

Egipt: zeci de mii de manifestanţi la Alexandria (nord)

Mai multe zeci de mii de persoane au manifestat împotriva regimului Hosni Moubarak la Alexandria, mare oraş din nordul Egiptului, cu ocazia aşa-numitei ‘Vineri a plecării’, relatează AFP.

Adunaţi în faţa moscheii Qaëd Ibrahim, în centrul oraşului, manifestanţii, în majoritate partizani ai Fraţilor musulmani, principala forţă de opoziţie, au strigat ‘Jos Mubarak, jos regimul!’.

Membri ai mişcărilor de opoziţie Kefaya, 6 aprilie şi partizani ai lui Mohamed ElBaradei au fost de asemenea prezenţi la manifestaţie.

Potrivit unui responsabil al Fraţilor musulmani, Sobhi Saleh, 25.000 de persoane s-au adunat la Raml, un cartier din Alexandria, şi se pregătesc să se alăture după-amiază mulţimii de protestatari, ca şi grupurile care vin din alte cartiere ale oraşului.

Mişcarea de protest a lansat un apel la mobilizare generală după rugăciunea de vineri, zi pe care a numit-o ‘Vinerea plecării’, şi speră să reunească un milion de persoane în întreaga ţară, în cea de-a 11-a zi a unei revolte soldate cu cel puţin 300 de morţi şi mii de răniţi, potrivit ONU.AGERPRES

Vizualizări: 52

Comentează