Întreruperea internetului a costat Egiptul 90 de milioane de dolari

Întreruperea internetului a costat Egiptul 90 de milioane de dolari

Impactul pe termen lung ar putea fi şi mai important, întrucât această măsură a lovit companii high-tech locale şi internaţionale care furnizează servicii şi în afara Egiptului.

Întreruperea internetului vreme de cinci zile de către guvernul egiptean ar fi costat Egiptul 90 de milioane de dolari /65 de milioane de euro/, iar impactul acestei situaţii ar putea fi şi mai important pe termen lung, potrivit unei prime estimări publicate joi de OCDE, informează Agerpres.

‘Serviciile blocate (de telecomunicaţii şi internet) reprezintă de la 3 la 4 procente din produsul intern brut, adică o pierdere de 18 milioane de dolari pe zi’, a explicat Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Impactul pe termen lung ar putea fi şi mai important, întrucât această măsură a lovit companii high-tech locale şi internaţionale care furnizează servicii şi în afara Egiptului, a subliniat organizaţia cu sediul la Paris. ‘Va fi mult mai dificil pe viitor (pentru Egipt) să atragă companii străine şi să le asigure că reţelele vor rămâne fiabile’, în contextul în care ‘până acum, atragerea acestor societăţi a fost o strategie-cheie a guvernului’ egiptean, a apreciat OCDE, informează agerpres.ro.

Accesul la internet a fost cel puţin parţial restabilit miercuri la Cairo, după peste cinci zile de întrerupere forţată decisă de guvernul preşedintelui Hosni Mubarak, care se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent în aproape 30 de ani de putere.

Vizualizări: 63

Comentează