Gripa impune regim special în instituţii

Gripa impune regim special  în instituţii

Ministerul Educaţiei a obligat directorii de licee, colegii şi universităţi din toată ţara să instituie un regim special în instituţii, în scopul minimalizării riscului de îmbolnăvire a elevilor şi a studenţilor de gripă şi de infecţii respiratorii virale acute. Potrivit www.cuvintul.md, măsuri similare se întreprind şi în alte instituţii cu flux sporit de cetăţeni.
Se întreprind măsuri în şcoli?
Potrivit lui Ion Cheptene, medic-şef sanitar de stat din Rezina, în luna ianuarie în raion a fost depistat un caz suspect de gripă. Analizele au fost trimise pentru investigaţie la Centrul Naţional de Sănătate Publică, care nu a confirmat suspecţiile medicilor din Rezina. Printr-o dispoziţie a Ministrului Sănătăţii din 25 ianuarie a.c., conducătorii instituţiilor medico-sanitare au fost obligaţi să asigure un complex de măsuri de diagnosticare, tratament şi profilaxie a gripei sezoniere, depistare precoce a bolnavilor, în special a femeilor gravide şi copiilor.
În aceeaşi ordine de idei, Vladimir Sinchevici, medic-epidemiolog la Centrul de Sănătate Publică Rezina, a precizat că în ansamblu pe ţară în luna ianuarie au fost confirmate 92 de cazuri de gripă sezonieră, care nu are nimic în comun cu gripa porcină. Dumnealui a mai specificat că în aceeaşi perioadă în Rezina au fost înregistrate 100 de cazuri de infecţii respiratorii acute, inclusiv 65 de cazuri printre copii cu vârsta de până la 17 ani.

B.D.

Vizualizări: 143

Comentează