Studenţii de la Universitatea de Stat se revoltă

Studenţii de la Universitatea de Stat se revoltă

Un grup de studenţi de la Universitatea de Stat din Moldova se plâng, că li se reţine, lunar, un anumit procent din bursă, fără acordul lor.

Preşedintele Senatului Studenţesc al USM, Alexandru Filipschi, declară că reţinerea este una ilegală, şi se varsă, in buzunarele persoanelor din aparatul central al universităii.

“Nici la o universitate nu se reţine acest procent, cu excepţia Universităţii de Stat. Nu ştim exact in buzunarul cui se duc banii, insă ştim că reţinerile sunt făcute de sindicate”, a declarat Filipinschi.

Astfel, dintr-o bursă de 600 de lei pe care o primeşte studentul, instituţia reţine automat 6 lei. Şi cum USM are 13 facultăţi, iar fiecare are câte 100 de bugetari, colectările ies chiar frumusele la sfârşit de lună, susţin protestatarii, adică aproximativ 7800 de lei.

Membrii Senatului USM cred că astfel, conducerea universităţii incalcă drepturile studenţeşti şi cere Procuraturii Generale şi Centrului de Combatere a Infracţiunilor Economice şi Corupţiei să se autosesizeze. In caz contrar, studenţii ameninţă cu proteste.

Pe de alta parte, presedintele Comitetului Sindical al USM, Victor Gârlea, a declarat ca banii care au fost reţinuţi vor fi restituiţi celor care solicită aceasta.

S.O.

vizualizări: 394

Comentează