Începe Marele Război al Ziarelor!

Începe Marele Război al Ziarelor!

Puteţi sprijini “apropo” cu un simplu abonament pe 12 luni la preţ special: cu 10% reducere

Iubesc ziarele, sunt pasionată de ele. Nu am pretenția de a fi expert în media, însă în ultima perioadă am remarcat că ziarelor le lipsește conținutul variat, acel amestec bun de lucruri serioase şi materiale de divertisment. În schimb, abundă în subiecte politice şi ne oferă o doză de plictiseală încă din prima pagină. Ştim cu toţii că politica este importantă, dar ea nu este totul.

Într-un sondaj telefonic, realizat de echipa noastră printre cititorii de la sate, s-a ajuns la concluzia că pentru ei viaţa nu înseamnă doar politică. Pe lângă aceste lucruri serioase, oamenii au nevoie şi de ştiri de interes general, de subiecte “lumeşti”, vesele, triste, uitile.

În tabloidul “apropo” am fost decişi, încă de la început, să abordăm un conţinut pe placul publicului. Am venit şi cu idei îndrăzneţe, am spart tiparele, pe alocuri, încercând să înlăturăm prejudecățile. Le-am provocat adesea mari bătăi de inimă cititorilor mai conservatori din fire, dar şi poştaşilor, în acelaşi timp, care se ruşinau să dea abonaţilor numărul de ziar în care apărea vreo “fată goală”.

Nu a fost deloc simplu, dar a meritat să experimentăm. Iar curajul nostru şi tirajul în creştere, de la o lună la alta, numeroasele scrisori şi mesaje de la voi ne-au dat semnale şi speranţe că mergem în direcţia bună şi că cititorii noştri ne împărtăşesc ideile.

Am adaptat ziarul şi la criza din publicitate. Din păcate, nu a mers. Clienţii de publicitate încă au alergie la tabloide, preferând publicaţiile care îşi „umflă” tirajul şi invocă zeci de mii de cititori pe cât de fideli, pe atât de inexistenţi. De aceea ne vedem obligați să ne reinventăm, să regândim un pic strategia în acest sens pentru a atrage venituri din publicitate ca să putem, ulterior, să dezvoltăm ziarul şi să ne adaptăm din mers la pretenţiile voastre. De la voi, cititorii noştri, nu cerem decât să vă prelungiţi abonamentul şi pentru anul care vine. Mâine, 29 octombrie, e Ziua Abonatului şi începe Marele Război al Presei. Ziarele se luptă să atragă cât mai mulţi cititori/abonaţi în campania de abonare pentru 2011! Cu acest prilej, “apropo” oferă o reducere de 10% tuturor celor care se vor abona în această zi. Nu ne lansăm în promisiuni ireale şi campanii de răsunet, dar vă asigurăm că – în orice problemă pe care o aveţi, în orice greutăţi şi griji cotidiene cu care vă confruntaţi şi de care ar trebui să ştim – noi vom fi primii care vă vor fi alături, dispuşi să vă asculte şi să găsească soluţii! Vom scrie despre ceea ce vă interesează, despre ceea ce vă doare şi despre ceea ce vă doriţi.

Haideţi mâine, la cel mai apropiat oficiu poştal! Dacă nu vă costă nimic, ce-ar fi să mai spuneţi şi prietenilor, rudelor, vecinilor să facă la fel!

“apropo” dă tonul schimbării! Participă şi tu la schimbare!

vizualizări: 299

Comentează