O băutură energizantă cu alcool a băgat zeci de americani în spital

O băutură energizantă cu alcool a băgat zeci de americani în spital

Deşi nu este recomandată combinaţia de băuturi energizante cu alcool, o companie din SUA a făcut un astfel de experiment, cu un foarte mare succes printre tineri şi nu numai. Efectele sale sunt însă extrem de periculoase, cazurile de elevi care ajung la spital în comă alcoolică fiind tot mai dese.

Aceste cazuri au atras atenţia organelor care se ocupă de acordarea licenţelor pentru astfel de produse. O comisie foarnată din 18 avocaţi a fost înfiinţată special pentru a verifica dacă producătorul băuturii Four Loko are dreptul să adauge cafeină în alcool.

Băutura are un conţinut de alcool de 12%, foarte multă cafeină şi diverse arome de fructe pentru a-i masca tăria. Astfel, tot mai mulţi adolescenţi, dar şi adulţi, au ajuns la spital intoxicaţi sau chiar în comă alcoolică.

“Sistemul de apărare al organismului nostru ne face să devenim obosiţi de la alcool, de aceea e foarte grav că eşti stimulat să rămâi treaz şi să vrei să bei mai mult”, a explicat Dr. Michael Reihart efectul băuturii în cauză.

Sursa: libertatea.ro

vizualizări: 203

Comentează