S-a născut la 3 zile de la moartea mamei

S-a născut la 3 zile de la moartea mamei

Bunica va avea grijă de bebeluşul care a uimit medicii cu dorinţa sa de a supravieţui

Miracol! Un copil a venit pe lume la un spital din Cordoba, Argentina, la trei zile după ce mama sa a încetat din viaţă în urma unui accident cerebral. Bebeluşul este bine şi va trăi.

O tânără de 27 de ani, pe nume Maria Lopez, însărcinată în 27 de săptămâni, a suferit un puternic atac cerebral, în urma căruia a încetat din viaţă. Încă nu se cunosc motivele pentru care femeia a ajuns să sufere acest accident fatal.

Medicii de la maternitatea din oraşul Cordoba, Argentina, au făcut tot ce le-a stat în putinţă să salveze măcar pruncul pe care îl purta în pântece. Femeia a fost pusă la aparate, în acelaşi mod cum se procedează cu persoanele donatoare de organe.

S-a luat această măsură, în loc de a face imediat operaţia de cezariană pentru a scoate bebeluşul, ca să se evite complicaţiile care survin în cazul prematurilor la care plămânii nu sunt suficient de dezvoltaţi.

Nimeni nu credea că acesta va supravieţui după ce a rămas trei zile în uterul mamei, care era deja moartă. Şi totuşi miracolul s-a întâmplat. Bebeluşul a cântărit 870 de garme la naştere şi a fost pus la terapie intensivă, însă experţii în neonatologie garantează că va supravieţui.

Bunica dinspre mamă îl va creşte, împreună cu surioara lui de 6 ani care a rămas şi ea orfană. Tatăl copilului nu este cunoscut, Maria Lopez a conceput fetiţa cu un alt bărbat, care a părăsit-o şi el.

Sursa: click.ro

vizualizări: 542

Comentează