Bărbaţii înalţi, predispuşi la cancer testicular

Bărbaţii înalţi, predispuşi la cancer testicular

Bărbaţii înalţi se confruntă cu un risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer testicular, comparativ cu bărbaţii scunzi şi cei cu înălţime medie, potrivit unui studiu publicat în British Journal of Cancer.

Autorii unui studiu recent au ajuns la concluzia că, la fiecare cinci centimetri suplimentari, riscul de a suferi de cancer testicular creşte cu 13%.

Deşi nu se cunosc deocamdată motivele din spatele acestei asocieri, oamenii de ştiinţă bănuiesc că “vinovatul” principal este un hormon implicat în procesul de creştere, care provoacă, totodată, declanşarea maladiei.

Medicul Michael Blaise Cook de la National Cancer Institute, din statul american Maryland, coordonatorul acestui studiu, a declarat că, în prezent, nu sunt cunoscute motivele pentru care cele două elemente, cancerul testicular şi înălţimea, sunt asociate.

În opinia acestuia, genele, regimul alimentar, hormonii şi alţi factori care influenţează procesul de creştere ar putea juca un rol determinant în apariţia cancerului testicular. În ultimii ani, înălţimea pacienţilor a fost asociată şi cu riscul de declanşare a cancerului de prostată.

vizualizări: 185

Comentează