Sony nu va mai fabrica celebrul Walkman

Sony nu va mai fabrica celebrul Walkman

Casetofoanele portabile Walkman au fost, cu siguranta, inventia care a definit o generatie, in anii ’80. Acum insa, dupa mai bine de 30 de ani de fabricatie a acestor produse, Sony a decis sa apese pe tasta “stop”.

Conform unui reprezentant al companiei, citat de Daily Mail, Sony a oprit productia de Walkman inca din aprilie, iar vanzarile acestui produs se vor opri in momentul in care se va epuiza si ultimul stoc de casetofoane portabile.

Compania japoneza a vandut pana acum 220 de milioane de casetofoane portabile, de la lansarea Walkman, in iulie 1979.

Legenda spune ca primul casetofon portabil a fost construit in 1978 de inginerul de la Sony, Nobutoshi Kihara, care voia sa-l faca fericit pe seful sau, Akio Morita. Acesta se deplasa foarte des cu avionul si isi dorea sa poata asculta in acest timp ariile din operele preferate.

Abia spre sfarsitul anilor ’90, Walkman a inceput sa fie inlocuit de noile produse digitale ale muzicii, respectiv CD-urile, suportul DAT si MiniDisc-urile.

Acum, dupa mai mult de 30 de ani de la aparitia casetofoanelor portabile, suprematia este detinuta (deocamdata) de MP3-playere si iPod-uri. In prezent, cererea de casete audio in Japonia este acoperita doar de segmentul persoanelor mai in varsta.

Sursa: bzi.ro

vizualizări: 150

Comentează