Anatol Dumitraş, operat cu succes

Anatol Dumitraş, operat cu succes

De un an şi jumătate, Anatol Dumitraş luptă cu o boală nemiloasă, iar zilele acestea, după intervenţia chirurgicală la care a fost supus, cantautorul le-a mărturisit apropiaţilor că va face tot posibilul ca să câştige meciul cu viaţa. După ce, în premieră, JURNAL de Chişinău a bătut alarma că artistul are probleme grave de sănătate şi că are nevoie de ajutor financiar, în presă au apărut tot felul de informaţii eronate. Prietenul compozitorului, Alexandru Vdovicenco, vine să-i contrazică pe cei care susţin că Anatol Dumitraş ar suferi de cancer în stadiu final.

Săptămâna trecută, Anatol Dumitraş a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti. Chirurgul care a condus echipa de medici se numeşte dr. Vlad Brașoveanu şi este basarabean de origine. Operaţia a decurs cu succes, iar timp de două săptămâni, cantautorul va rămâne sub supravegherea specialiştilor de la Spitalul din Fundeni, urmând şi un curs de reabilitare.

„Vrea să iasă învingător”

„Intervenţia a decurs cu succes, iar acum Anatol se simte mult mai bine. Chiar cu câteva minute în urmă am discutat cu el. Mulţi scriu că ar suferi de cancer în stadiu final – nu-i adevărat! Îi rog pe cei care lansează asemenea zvonuri să înceteze. Da, a mai dat câteva kilograme jos, însă altfel nu se poate în lupta pe care o duce. Medicii spun că organismul său este puternic şi că după intervenţie lucrurile vor merge spre bine. Anatol mi-a spus foarte încrezător că vrea să iasă învingător în acest meci. Acum are nevoie de bani pentru medicamente şi pentru cursul de reabilitare”, ne-a declarat Alexandru Vdovicenco.
De când s-a făcut public faptul că autorul șlagărului „Dulce-i vinul” are nevoie de susținere, inclusiv financiară, unii dintre colegii săi de scenă, dar şi cei care-i iubesc creația, i-au întins o mână de ajutor.

Spectacolul de binefacere, motiv de supărare

Se pare că spectacolul de binefacere pe care-l organizează prietenul lui Anatol Dumitraș a stârnit supărare în rândul interpreților. Cum sala de la Filarmonica Națională „Serghei Luncheivici” nu a putut fi rezervată decât pentru o oră și 45 de minute, pe scenă nu pot urca decât 20 de artiști. Şi pentru că doritori sunt foarte mulți, toate săgețile s-au îndreptat către Alexandru Vdovicenco.
„Îmi pare rău că lumea se supără pe mine, însă vreau să se înțeleagă corect: lista celor care vor cânta nu am întocmit-o de capul meu, ci împreună cu Anatol. Decizia finală îi aparține, iar eu nu fac niciun pas fără acordul său. Regret că nu avem mai mult timp la dispoziție, că nu pot urca pe scenă toți doritorii, însă puteți să-l susțineți pe Anatol Dumitraș venind la spectacol și fiind fie în sală, fie în culise. El are nevoie de susținere morală și sunt sigur că o să se bucure foarte mult să vadă că-i sunteți alături. Noi sperăm ca Anatol să fie în sală la eveniment, deşi încă nu ştim ce părere au medicii despre asta”, ne-a mai spus Alexandru Vdovicenco.

Fiţi alături de Anatol Dumitraş!

Amintim că, pe 20 august, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” va avea loc un concert de binefacere, iar pe scenă vor urca 20 de artişti. Din România, special pentru acest eveniment, vor veni Anastasia Lazariuc şi Natalia Barbu, iar alături de ele vor mai fi Ion Suruceanu, Zinaida Julea, Ion Paladi, Olga Ciolacu, Ioana Căpraru, Anişoara Puică, Isidor şi Nicolae Glib, Georgeta Voinovan şi alţi interpreţi cunoscuţi.
Jumătate din biletele puse în vânzare şi-au găsit cumpărătorul, iar cei care doresc să-l ajute pe Anatol Dumitraș trebuie să știe că preţul unui bilet constituie 200 de lei.

aLena NEGRU

Comentează