Ce spune Arșinel despre biletul primit de la Radu Beligan

Ce spune Arșinel despre biletul primit de la Radu Beligan

Alexandru Arșinel este devastat de dispariția maestrului Radu Beligan. Celebrul actor s-a stins din viață la vârsta de 97 de ani.

„Nu credeam că va fi vreodată ultima întâlnire cu regretaul maestru Radu Beligan. A dispărut o dată cu el și o poveste minunată a teatrului românesc, de personalitatea lui fiind legat evoluția teatrului românesc. Istoria vieții lui face parte din istoria teatrului românesc. A fost un om între oameni! Sperăm să avem forța și persoanele să depășim aceste momente”, a declarat, pentru Libertatea.ro, Alexandru Arșinel.

Actorul Radu Beligan primeste certificatul Guinness World Records, care atesta ca este cel mai longeviv actor înca în activitate pe scena unui teatru, la Teatrul National Bucuresti (TNB), duminica, 15 decembrie 2013. SILVIU MATEI / MEDIAFAX FOTO

El își amintește cu drag despre momentul în care regretatul maestru l-a convins să accepte rolul principal în piesa „Ploșnița”, pe care îl jucase ani în șir Dem Rădulescu. Arșinel a avut un timp foarte scurt de pregătire a personajului, iar premiera a fost un real succes. „A rămas memotabilă întâlnirea cu Radu Beligan și biletul pe care l-am primit de la el: „De azi vreau să te consider actorul Teatrului Național”, ne-a povestit Alexandru Arșinel.