Veaceslav Platon a fost reţinut la Kiev

autor vitalie esanu

Foto: Vitalie Eşanu via Facebook

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, cetăţean al R. Moldova şi al Federaţiei Ruse, a fost reţinut luni, 25 iulie, de Serviciul de Securitate al Ucrainei, la Kiev. Suspectul a fost reţinut în conformitate cu Codul de Procedură Penală al Ucrainei şi urmează  să fie extrădat autorităţilor R. Moldova. Veaceslav Platon este suspectat de spălare de bani şi fraudă în sectorul bancar.

„Platon e doar o mică piesă în acest joc de masculi. În spatele lui stau forţe uriașe, lucru care cred că se va vedea în zilele următoare… Sincer, e de speriat”, a comentat Sturza.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a fost reţinut luni, 25 iulie, de către angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei şi ai Procuraturii Generale a Ucrainei în conformitate cu Codul de Procedură Penală al Ucrainei şi urmează  să fie extrădat autorităţilor R. Moldova. Veaceslav Platon este suspectat de spălare de bani şi fraudă în sectorul bancar. În acelaşi timp, persoana reţinută este verificată de către organele abilitate ale Ucrainei dacă nu a comis infracţiuni pe teritoriul statului vecin.

Amintim că, ieri, 25 iulie, procurorii au eliberat mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon în cazul furtului miliardului.

Fostul premier Ion Sturza, referindu-se la arestarea lui Platon a menţionat: „Platon e doar o mică piesă în acest joc de masculi. În spatele lui stau forţe uriașe, lucru care cred că se va vedea în zilele următoare… Sincer, e de speriat”.

jc.md

7 Comentarii