Filip scapă de audieri în Parlament; Candu: Nu puteam să-l forţez să vină

Filip scapă de audieri în Parlament; Candu: Nu puteam să-l forţez să vină

Premierul Pavel Filip scapă de audieri în Parlament. Deşi fracţiunile PLDM şi PSRM au solicitat cu insistenţă de mai multe ori ca şeful guvernului să prezinte plenului un raport de activitate aşa cum îl obligă legea, astăzi speakerul Andrian Candu a informat că Filip nu va veni în Parlament.

Şi asta deşi anterior a promis că şeful cabinetului de miniştri va veni cu un raport în faţa deputaţilor la sfârşitul sesiunii parlamentare, adică în ultima sau penultima săptămână a lui iulie.

Preşedintele legislativului afirmă că de fapt, deputaţii au aflat despre activitatea Guvernului prin cele opt moţiuni simple înaintate deja de PSRM. „Guvernul a fost deja audiat prin moţiunile simple, prin cei opt miniştri chemaţi la raport. Spuneţi-mi dacă asta nu e audierea Guvernului? Unde scrie aici că e vorba de premier?”, a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Deja de o lună şi ceva am solicitat să clarificaţi. Aţi promis că veţi discuta cu domnul Filip şi veţi da răspunsul. Vă ţineţi de cuvânt sau încercaţi să abordaţi problemele unilateral? Moţiunile simple se referă la o politică care vine de la un minister, dar noi vrem să vedem dacă Guvernul implementează programul de guvernare. Vreau să vedem cât de mult ţineţi la cuvântul pe care îl daţi”, a insistat liderul fracţiunii PLDM, Tudor Deliu.

Continuarea materialului pe jurnal.md