Ilinca Avram, stilista familiei şi a prietenilor // FOTO

Ilinca Avram, stilista familiei şi a prietenilor // FOTO

Ne obişnuisem s-o vedem pe Ilinca Avram „pe sticlă”, însă de un an aceasta a renunţat la munca de prezentatoare şi s-a refugiat la Bucureşti. În tot acest timp, fosta vedetă tv a lucrat pentru o agenţie de PR, iar paralel şi-a pregătit lansarea într-o nouă sferă, cea a designului vestimentar. Debutul a fost un succes, colecţia sa, lansată sunt denumirea de COD 18, fiind apreciată de cei prezenţi la eveniment.

Deşi s-a declarat în nenumărate rânduri „om de televiziune”, Ilinca Avram a dorit să-şi încerce norocul şi în lumea modei. Şi l-a găsit. De un an a renunţat la munca în domeniul mass-media şi s-a mutat cu traiul la Bucureşti. Avea nevoie de o schimbare, iar oferta de a lucra la o agenţie de PR a venit la ţanc. A acceptat-o fără ezitare, mai ales că mama ei locuieşte de mai mulţi ani peste Prut.

a„În tot acest timp, am colaborat şi cu editura Curtea Veche, la proiectul „Cărțile copilăriei”, desfășurat sub egida Casei Regale a României. Însă, din călătoriile sale din India, mama aducea sariuri, ea având o pasiune pentru stofele naturale, în special pentru mătăsuri. În momentul în care am văzut că sariurile se tot adunau, iar mama mi-a spus că pot să fac ce vreau cu ele, mi-a venit ideea de lansa o linie de haine. Am găsit echipa şi am pornit la drum, unul lung, dificil, dar frumos şi plin de creativitate”, ne-a declarat frumoasa basarabeancă.

aŞi după jumătate de an s-au văzut şi primele rezultate. Ilinca a fost dintotdeauna susţinută de familie şi recunoaşte că fără ajutorul celor dragi n-ar fi reuşit să-şi realizeze visul.
A moștenit pasiunea pentru haine de la mama sa, renumita sculptoplasticiană Iulia Avram, mâinile căreia a „remodelat” chipurile mai multor celebrităţi din ţară şi din străinătate.
„Şi bunica, ori cum îi mai spunem noi, „mămica”, şi-a avut rolul ei, căci întotdeauna se uită atent la felul cum mă îmbrac. Când eram la ea, la ţară, şi mă trimitea la magazin, nu-mi permitea să ies pe poartă decât după ce mă îmbrăcam frumos. La fel şi mama, doar că la scară mai mare. Râdeam în familie, spuneam că eu sunt stilistul alor mei. Membrii familiei apelează la sfaturile mele, iar mai nou, eu le aleg hainele. De altfel şi prietenii au început să-mi ceară părerea”, susţine tânăra.

Rochii unicat

aCOD 18 – aşa a numit Ilinca Avram prima ei colecţie vestimentară. Evenimentul a avut loc în România, iar manechinele au defilat pe podium în rochii radiante, de o eleganţă absolută, completată de machiajul realizat de către Mirela Veşcan.
Ilinca susţine că preţul rochiilor sale nu e mic, dar nici exagerat de mare: „Colecţia e unicat, din mătăsuri naturale. Urmează o serie de haine pentru vară, mai accesibile ca preţ şi de calitate superioară”.
Întrebată de ce a ales denumirea „COD 18”, designerul vestimentar ne-a spus că 8 este cifra sa norocoasă, iar 1 reprezintă începutul. Plus că evenimentul a avut loc pe 18 iunie, pe strada Aurel Vlaicu nr. 18, ora 18:00. Printre cei ce au participat la prezentare s-au numărat şi celebrităţi, inclusiv Deea Buzdugan, celebru designer român.

aPregăteşte o colecţie de toamnă

Deşi presa de peste Prut a catalogat-o deja drept designer vestimentar destul de talentat, basarabeanca noastră susţine că „mai are mult de muncit până o să se poată numi designer”.
Acum, Ilinca Avram lucrează în atelier la colecţia de toamnă, pe care planifică s-o prezinte la mijlocul lui septembrie.
Creatoarea de modă se declară mulţumită de debutul pe care l-a avut în calitate de designer. Efortul depus i-a fost răsplătit cu aplauze, iar multe dintre rochiile sale şi-au găsit cumpărătorul.

aaaaaaaaaLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Ilincăi Avram

Vizualizări: 925

Comentează