Noi rămășițe umane descoperite la locul prăbușirii MH17, potrivit premierului australian

Noi rămășițe umane descoperite la locul prăbușirii MH17, potrivit premierului australian

Experți au recuperat mai multe rămășițe umane de la locul prăbușirii aeronavei Malaysia Airlines din estul Ucrainei, a anunțat vineri premierul australian, Tony Abbott, citat de agenția DPA.

‘Echipa care a plecat (…) a fost la fața locului și, din câte am înțeles eu, a recuperat noi rămășițe’, a declarat Abbott pentru reporteri la Sydney. O echipă mai consistentă intenționează să se deplaseze acolo în următoarele 24 de ore, a mai spus el.

Aeronava Boeing la bordul căreia se aflau 298 de persoane se pare că a fost doborâtă de rebelii proruși la 17 iulie. Majoritatea pasagerilor erau olandezi, malaezieni și australieni. Echipele de intervenție au recuperat multe cadavre, dar șefa diplomației australiene, Julie Bishop, a precizat joi că trupurile neînsuflețite ale 80 de persoane s-ar putea afla în continuare la locul prăbușirii.

Guvernul olandez a confirmat joi că experți din Olanda, Australia și ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) au reușit să ajungă la locație.

Australia, Statele Unite ale Americii și Europa acuză Moscova că le furnizează armament separatiștilor. Incidentul s-a produs la aproximativ patru luni după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina, suscitând confruntări violente între armata ucraineană și separatiștii proruși din est, notează DPA.

Sursa: AGERPRES
Foto: (c) Alexander Ermochenko/ XINHUA FLUX

Vizualizări: 278

Comentează