De ce caută atenţia altei femei

De ce caută atenţia altei femei

La început, îi promitea partenerei şi luna de pe cer şi se recomanda a fi un bărbat cu principii sănătoase. Între timp, a cedat ispitei şi, deşi este într-o relaţie cu vechime, a găsit ce căuta, de fapt, la o altă femeie. Cum s-a ajuns aici?

„Ce nu a mers, unde am greşit?“, se întreabă majoritatea femeilor care ajung pe locul doi în inima bărbatului iubit. Probabil că sunt aceleaşi cauze care le împing şi pe femei să cedeze în faţa vrăjilor altui bărbat decât cel cu care au o relaţie stabilă. Iată ce spune psihologul Lena Rusti despre bărbaţii care au tendinţa să sară din „floare în floare“.
1. Poate că este într-o relaţie, dar nu primeşte o validare consistentă de la parteneră sau de la relaţia pe care o are. Atunci apare sentimentul de nemulţumire de sine sau de neîncredere în relaţie, mai ales dacă are anumite aşteptări. Din păcate, aşteptările de la relaţie pot fi influenţate de cercul de prieteni ori de criteriile sociale. Bărbatul care nu are încredere în el este tipul care nu agasează o femeie atunci când vrea s-o cucerească, dar este extrem de vulnerabil când cineva îi transmite semnale.
2. A fost „educat“ să aibă convingeri despre familie şi relaţie care sabotează ideea de monogamie. Cel mai probabil, ideile au fost inspirate din relaţiile adulţilor importanţi din viaţa lui, respectiv părinţii şi rudele apropiate. A înşela înseamnă pentru el că nu se „leagă la cap“ într-o relaţie. Este o formă paradoxală de protecţie care, de fapt, îi aduce suferinţă: din dorinţa de a nu fi rănit, răneşte el întâi şi ajunge să fie şi el însuşi rănit. În felul acesta, bărbatul ajunge la concluzia, în care credea şi înainte, că nu există relaţii stabile.

Citește continuarea materialului pe clicksanatate.ro

Vizualizări: 396

Comentează