Încă un elicopter sanitar, pus la dispoziția Serviciului de Urgență

Încă un elicopter sanitar, pus la dispoziția Serviciului de Urgență

În următoarele zile, la dispoziţia Serviciului de Urgență va fi pus cel de-al doilea elicopter sanitar, care a fost utilat pentru transportarea bolnavilor. Anunțul a fost făcut de către ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în cadrul unei vizite de lucru la ÎS „Moldaeroservice”, scrie jurnal.md

32 de terenuri de aterizare la spitalele republicane şi cele raionale au fost deja inspectate pentru a verifica dacă acestea corespund cerinţelor şi normelor securităţii zborurilor.

Ministrul Transporturilor a subliniat că este planificată achiziționarea noilor elicoptere care vor fi utilizate pentru servicii de patrulare și la lucrări agro-chimice.

„Moldaeroservice” dispune de 7 elicoptere, dintre care două vor fi în serviciul aviaţiei sanitare. Primul elicopter utilat pentru prestarea serviciilor de ambulanţă aeriană a fost pus la dispoziţia Serviciului de Urgenţă la începutul lunii aprilie.

Serviciul de ambulanţă aeriană pentru spitalele din ţară va fi prestat de către „Moldaeroservice” în baza unui contract cu Serviciul de Asistenţă Medicală Urgentă.
Foto: jurnal.md

Vizualizări: 259

One Comment

  • Catalina
    1 august 2014 | Permalink |

    Botnari a obtat din start pentru acordarea primului ajutor medical in orice colt din tara, iar elicopterele date au aceste capacitati. Deci speram ca ramura aviatiei va fi intr-o evolutie constanta, iar impactul asupra societatii mentinut la cel mai pozitiv si inalt nivel.

Comentează