Tartă cu prune

Tartă cu prune

Tarabele din pieţe au început să capete culoarea plăcută a prunelor, invitându-ne, parcă, să le cumpărăm şi să le preparăm în cele mai felurite reţete. Iată o sugestie:

Dificultate mică
Preparare 75′
Pentru 8 porţii

Ingrediente

300 g făină
1 ou
100 g zahăr pudră
200 g unt
1 kg prune
1 vârf cuţit de sare
2 linguri gem de caise
2 linguri zahăr brun

Mod de preparare

Cerni făina într-un castron, adaugi untul tăiat bucăţi, zahărul pudră, sarea şi oul. Frămânţi un aluat neted, îl înveleşti în folie şi îl pui la frigider pentru o oră. Între timp, speli prunele, le laşi să se scurgă, după care le tai în patru.

Scoţi aluatul din frigider şi întinzi o foaie de 5 mm grosime. Ungi şi tapetezi o formă de tartă şi o îmbraci cu foaia de aluat. Apeşi bine pe margini, iar surplusul de pe margini îl tai. Îl înţepi cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit la 200° C pentru 10 minute.

Scoţi forma din cuptor, laşi să se răcească puţin, după care ungi fundul tartei cu gemul de caise. Aşezi sferturile de prune cu coaja în jos sub forma petalelor de floare, până tarta este acoperită în întregime.

Presari prunele cu zahăr brun şi introduci din nou la cuptor, de data asta la 180° C, pentru 25-30 de minute. O laşi să se răcească şi o serveşti.

Sursa: clickpoftabuna.ro

sursa foto: Profimedia

 

Comentează