Poliția a arestat șapte persoane în cazul asasinării Miss Venezuela 2004

Poliția a arestat șapte persoane în cazul asasinării Miss Venezuela 2004

Poliția a arestat șapte persoane suspectate de asasinarea Miss Venezuela 2004. Monica Spear Mootz și partenerul ei au fost uciși sub ochii fetiței lor de cinci ani, amintește 20minutes.ch.

Cadavrul ciuruit de gloanțe al fostei Miss Venezuela, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit în mașina proprie în cursul nopții de luni spre marți. Ministrul venezuelean de interne a anunțat joi arestarea a șapte suspecți, scrie agerpres.ro.
Venezuela este una din țările cu cea mai ridicată rată a violențelor din lume, potrivit unui clasament al Națiunilor Unite. La fiecare 21 de minute este ucisă o persoană și anual mor cu violențe circa 24.000 de oameni. ONU a anunțat o rată de 80 de omoruri la 100.000 de locuitori, însă guvernul a comunicat o cifră mult mai mică: 39 de omoruri la 100.000 de locuitori.
Potrivit presei locale, în cazul asasinării Monicăi Spear Mootz și a partenerului ei, ar fi fost arestați patru bărbați, o femeie și doi minori, în posesia cărora au fost găsite bunuri ale victimelor.
Ricardo Spear, fratele fostei Miss Venezuela, a afirmat că fetița, rănită, a fost externată joi, întorcându-se acasă. Se pare că nu știe încă de moartea părinților: ‘O vom anunța cu blândețe și prin metafore: s-au ridicat la cer, te privesc de acolo…’, a mai spus Ricardo Spear.
Ca urmare a acestui asasinat extrem de mediatizat, populația pune presiune pe guvern pentru reducerea ratei criminalității din țară. Președintele Nicolas Maduro a apreciat că actrița și partenerul ei au fost ‘masacrați cu sânge rece’, adăugând că asasinatul pare comis de ‘un ucigaș plătit’, fără să facă alte precizări.

Foto: AGERPRES ARHIVA / APICHART WEERAWONG

Vizualizări: 171

Comentează