Casa plutitoare în caz de tsunami şi robotul zburător printre “minunile” târgului de invenţii de la Seul

Casa plutitoare în caz de tsunami şi robotul zburător printre “minunile” târgului de invenţii de la Seul

Targul de Inventii de la Seul a cucerit în acest an lumea cu câteva “minuni” tehnologice.

Vorbim despre un robot zburator care poate fi controlat cu ajutorul telefonului mobil, despre incaltiminte care ia forma piciorului, si despre casa dotata cu sistem de protectie impotriva inundatiilor.
Acestea sunt doar cateva dintre ultimele atractii de la Targul de Inventii de la Seul, informează fiicurios.ro.
Camerele de supraveghere de la coltul strazii sunt de domeniul trecutului. Ultima realizare in domeniu, prezentata la targul de la Seul, este acest robot zburator dotat cu mai multe camere video, pentru a acoperi un unghi mai larg. Cantareste 50 de grame si poate fi controlat si cu ajutorul telefonului mobil.
“In ziua de astazi, infractiunile si violentele sunt o mare problema. Ca sa combatem acest lucru trebuie sa depasim limitele camerelor de supraveghere.”, spune Park Young-Kwan, presedintele companiei producatoare.
In atentia iubitorilor de animale a fost aceasta platforma care se curata singura. Cu alte cuvinte, o toaleta inteligenta pentru catei sau pisici.
“Ma uitam dupa inventii pentru animalele de companiei pentru ca ma tot gandesc sa imi iau un catel.”
In schimb, inventatorii tailandezi au venit cu un proiect ce pare desprins din filmele SF, casa plutitoare. In cazul in care ar fi lovita de inundatii ori de tsunami, locuinta nu va fi luata de viitura, spun ei, ci va fi ridicata si sustinuta deasupra apei, cu ajutorul plantelor.
“Este de vorba de un design in caz de calamitate. Casa are locuri speciale pentru plante si produce energie verde.”, spune Khiensak Seangklieng, profesor de arhitectura,
Un alt produs care a starnit interesul vizitatorilor a fost bicicleta facuta pentru a merge atat pe un drum accidentat, cat si pe apa.
Iar pentru persoanele care s-au saturat sa se aplece atunci cand isi leaga sireturile, au fost creati pantofii sport care se strang singuri pe picior, prin actionarea unui simplu buton.
Targul de inventii de la Seul a ajuns la cea de 32-a editie. Anul acesta, peste 96 de companii din 31 de tari diferite si-au expus produsele.
sursa: stirileprotv.ro

Vizualizări: 155

Comentează