Cine este miliardarul chinez care vrea să cumpere The New York Times. Cartea de vizită impresionantă a lui Chen Guangbiao

Cine este miliardarul chinez care vrea să cumpere The New York Times. Cartea de vizită impresionantă a lui Chen Guangbiao

Miliardarul chinez Chen Guangbiao este o persoană îndrăzneaţă, nu doar pentru că doreşte să cumpere publicaţia The New York Times, ci şi prin faptul că are o carte de vizită impresionantă, ce include sintagme precum “lider moral al Chinei”.

Prezent în Topul 400 al celor mai bogaţi oameni de afaceri din China, Chen Guangbiao avea o avere personală estimată la 740 milioane de dolari în 2012, însă a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă datorită donaţiilor consistente pe care le-a făcut unor organizaţii de caritate foarte cunoscute – o activitate pe care el a denumit-o “filantropie strălucitoare”, afirmă jurnaliştii de la businessinsider.com.
Pentru a înţelege mai bine profilul acestui om de afaceri chinez, jurnaliştii au analizat cartea de vizită a acestuia, unul dintre numeroasele materiale promoţionale pe care Chen Guangbiao le-a oferit jurnaliştilor americani. Adam Taylor, autorul articolului, spune că nu este prea sigur de felul în care miliardarul chinez a obţinut toate acele titluri, însă CV-ul omului de afaceri asiatic este totuşi unul impresionant, scrie mediafax.ro.
Printre calităţile menţionate în cartea de vizită a miliardarului chinez apar sintagme precum “cea mai influentă persoană din China”, “cel mai proeminent filantrop din China”, “lider moral al Chinei”, “erou al operaţiunilor de salvare a persoanelor afectate de seismele din China”, “cel mai cunoscut şi mai iubit model de urmat chinez”, “membru în Top 10 al celor mai onorabili voluntari din China”, “cel mai carismatic filantrop din China”, “avocat de top al protejării mediului înconjurător din China contra emisiilor de carbon” şi “cel mai de frunte expert din China în domeniul demolărilor şi a protejării mediului înconjurător”.
În ultima vreme presa internaţională a relatat faptul că miliardarul chinez Chen Guangbiao este interesat de preluarea The New York Times, principalul cotidian american, care este în prezent deţinut de familia Sulzberger prin intermediul The Times Company.
Citeşte mai mult pe mediafax.ro.
Foto: mediafax.ro

Vizualizări: 154

Comentează