Scorțișoara, condimentul minune al iernii. Află mai multe despre el!

Scorțișoara, condimentul minune al iernii. Află mai multe despre el!

Ce ne place atât de mult la acest condiment? Gustul deosebit sau poate aroma vinului fiert cu scorţişoară, perfect pentru serile de iarnă.

În bucătărie

Condiment nu foarte folosit în bucătăria românească (exceptând deserturile), dar care face deliciul bucătăriilor asiatice, scorţişoara are un gust inconfundabil, datorită căruia este uşor de asociat şi cu carnea de pui, de peşte sau de vită, dar şi cu orezul, pastele, cartofii nature sau cu mucenicii. Nu te feri să experimentezi mâncărurile cu scorţişoară mai ales când ai musafiri, pentru că bucatele tale pot deveni adevărate opere de artă culinară, iar avalanşa de gusturi va trimite către o bucătărie sofisticată şi plină de arome exotice, cum mai rar se întâlneşte la noi.
Leacurile bunicii

De multe ori uităm că majoritatea medicamentelor sunt extrase din plante şi înghiţim tot felul de pastile, în loc să revenim la medicina naturistă. Ce efecte curative are scorţişoara? Previne apariţia bolilor cardiace şi fluidizează circulaţia periferică, întăreşte sistemul imunitar, ferindu-te de răceală şi gripă, întăreşte unghiile şi firul de păr, previne apariţia infecţiilor urinare, îndepărtează respiraţia urât mirositoare etc. Luată regulat, reduce oboseala şi stresul şi îţi dă energie pentru toată ziua.
Atenţie!

Scorţişoara nu este tolerată de toată lumea. Iritarea mucoasei căilor respiratorii (tusea) sau erupţiile cutanate sunt semne că eşti alergică la acest condiment. Iar dacă eşti însărcinată sau alăptezi, ar fi mai bine să nu pui scorţişoară în mâncare, deoarece conţine anumite substanţe greu tolerate de cel mic.
ŞTIAI CĂ…

- scorţişoara este folosită ca remediu naturist împotriva frigului, de mai bine de 4.000 de ani?
- scorţişoara conţine substanţe care echilibrează cantitatea de zahăr din sânge. Se fac studii medicale pentru a stabili dacă acest condiment ar putea fi folosit în tratamentul bolnavilor de diabet?
- pentru a o folosi în bucătărie, trebuie să cumperi scorţişoară praf, dar pentru tratament este indicat să iei beţe de scorţişoară?
Foto: Hepta.ro

Vizualizări: 303

Comentează