Basarabeni care ne-au dus faima-n lume în 2013 // FOTO


La sfârşit de an, nu-i vom uita nici pe cei care ne duc faima şi peste hotarele ţării. Artişti sau oameni de afaceri, aceştia nu uită să menţioneze de fiecare dată că ei vin din Moldova!

Andrei Jilihovschi, este fost absolvent al Colegiului de Muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău. A devenit apreciat peste hotare graţie timbrului său vocal inedit câştigând simpatia publicului din Sankt Petersburg şi Riga. Anul acesta s-a angajat la cel renumit teatru rus de operă şi balet – „Bolşoi”.

a
Xenia Deli face parte din echipa modelelor celebre de la Victoria’s Secret. Anul acesta basarabeanca a apărut în videoclipul lui Enrique Iglesias, Ionel Istrati, dar şi pe coperţile unor reviste faimoase din ţară şi de peste hotare.

a
Despre Dara, solistul trupei „Carla’s Dreams” spunea că poate cânta orice stil. Artista a colaborat în acest an cu interpretul ucrainean,Vlad Darwin cunoscut pentru duetele sale cu celebrele Natalia Mogilevskaya şi Alyosha.

a
Basarabeanul Sasha Lopez a dat lovitura în acest an! Compozitor şi DJ, acesta a ajuns pe primul loc în topurile din Asia, America de Sud şi Europa. Interpretul a reușit să „bată” artiști consacrați, cum ar fi Adele, Rihanna ori Bruno Mars.

a
Băieţii de la Zdob şi Zdub se pot lauda cu showul pe care l-au avut la Sibiu, în cadrul galei Media Music Awards, considerat cel mai important eveniment muzical de acest tip din România. Trupa a evoluat pe o scenă impresionantă, unde s-au folosit efectele speciale mai avansate chiar decât cele folosite de Lady Gaga în celebrele sale turnee mondiale.

a
De şase ani, Ana Herkmen este director al Departamentului Relaţii Internaţionale la „Accibadem”, cel mai mare grup privat din zona de servicii medicale din Turcia. Se poate considera o norocoasă, căci lucrează alături de medici remarcabili, care au schimbat în bine vieţile multor oameni, cum ar fi Andreea Răducan, Andreea Marin ş.a.

a
Nadia Trohin, ex-solista cu voce inconfundabilă a formației „Millenium”, a devenit una din cele mai bune voci de jazz din România. În cei nouă ani de când stă în România, Nadia Trohin a cântat alături de nume grele: John Betch, Olah Peter, Gyorgy Jeszenszky, George Natzis, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, iar lista poate continua.

a
Carolina Pascari a a semnat un contract la 15 ani cu cea mai mare agenţie de modă din Londra. Acum tânăra colaborează cu Giorgio Armani, Guess, Christian Dior, La Perla, Fay-Tods, Twin-set, Prada, Max-Mara şi multe altele.

a
Metodie Bujor, laureat al mai multor concursuri internaţionale, a devenit în acest an deţinătorul trofeului Premiului Naţional „Звезды Дорожного радио” pentru melodia „Roza”.

a
Ana Damian lucrează din 2011 într-o companie de electrocasnice din Italia şi a fost aleasă „cel mai bun manager de vânzări”, fiind a doua femeie din istoria companiei care ia Premiul mare.

a
Iulian Corlăteanu a cântat timp de 10 ani pe vase de croazieră. Acum a ajuns să facă parte din band-ul lui Horia Brenciu, HB Orchestra.

a
V.V.

Vizualizări: 748

Comentează