Băieții de la „Concertino” ne pregătesc o mega-surpriză! FOTO

Băieții de la „Concertino” ne pregătesc o mega-surpriză! FOTO

Cu ocazia a 10 ani de scenă, „Concertino”, cea mai populară trupă de acordeoniști din R. Moldova, ne pregăteşte un mega-spectacol. Evenimentul va avea loc pe 4 ianuarie, la Sala cu Orgă din Chişinău. Pentru APROPO, muzicienii ne-au vorbit despre „comoara” lor – acordeoanele – şi ne-au dezvăluit rețeta succesului lor.

Pe cei care vor fi prezenţi la spectacolul celor mai populari acordeoniști din R. Moldova îi aşteaptă un show spectaculos. De acest lucru ne asigură Mihai Grosu, unul din membrii ansamblului, dar şi Eugen Negruţa, conducătorul „Concertino”.
„Va fi un concert de excepţie, la care muncim cu multă creativitate şi dăruire de sine. Spectacolul va fi din două părţi, iar pe cei prezenţi în sală îi aşteaptă o „călătorie” prin cei 10 ani de „Concertino”. Aici mă refer la imagini video, fotografii şi… muzică. Vom avea oaspeţi din Germania şi Elveţia”, ne-a declarat Mihai Grosu.
Eugen Negruţa este mândru de faptul că, în cei 10 ani de activitate, „Concertino” a susţinut spectacole pe cele mai mari scene din lume şi a dus cu satisfacție faima R. Moldova. Muzicienii se mândresc şi cu un număr impresionant de premii şi trofee, obţinute de la cele mai populare concursuri internaţionale.

6„Nu pot să spun ce alte scene mari ale lumii ne-am dori să mai cucerim, căci în mare parte, am cântat pe toate cele mai renumite. Un lucru e cert: ne dorim să continuăm seria de succese. Ţin să vă spun că Sala cu Orgă rămâne a fi cea mai dragă scenă a noastră, ne este ca o a doua casă”, ne spune conducătorul ansamblului.
Eugen Negruţa ne-a dezvăluit şi reţeta succesului colectivului pe care l-a înfiinţat acum 10 ani: „Ingredientul de bază care dă suflet şi originalitate rămâne acelaşi ca şi la bucătărie: cu dragoste şi din suflet. Două gospodine pot găti după aceeași rețetă, din aceleaşi ingrediente, dar rezultatul final va fi diferit”.

Instrumente personalizate, realizate la comandă

Cât despre „comoara” ansamblului „Concertino” – instrumentele lor muzicale, Mihai Grosu ne-a spus că acesta sunt personalizate şi făcute la comandă.
„Ne mândrim foarte mult cu instrumentele noastre, care de altfel sunt numărul unu în lume în momentul de față. Cinci ani: atât am visat cu ochii deschiși la „comoara” pe care o deținem astăzi şi care ne reprezintă cel mai bine. La inițiativa direcției Sălii cu Orgă, în special a doamnei Larisa Zubcu, director în această instituție concertistică, mult râvnitele instrumente au ajuns la Chișinău. Acum, când intrăm în scenă, deseori auzim cum prin sală se şuşoteşte la adresa „comorii” noastre, care este adusă din oraşul italian Castelfidardo, supranumit în lume „inima acordeonului”.
Instrumentele sunt făcute la comandă şi personalizate. Refuzăm să spunem preţul acestora, dar un lucru e cert, din banii pe care i-am plătit pe un acordeon în poţi lua o maşină bună”, susţine muzicianul.

Poster Black +LogoBăieţii de la „Concertino” fac repetiţii în studioul lor, oferit de Sala cu Orgă, unde de altfel activează de mai mulţi ani.
Precizăm că în cei 10 ani de activitate, acordeoniştii au susţinut concerte în mai multe ţări, printre care Danemarca, Franţa, Italia, Austria, Polonia, China, Finlanda. Ansamblul a lansat şi trei CD-uri cu tangouri de Piazzolla şi muzică de popularitate.
„Concertino” este laureat a 18 concursuri internaţionale, la toate obţinând Premiul Mare ori Premiul I.

Yverdon-les- Bains (Swiss 07.10.11)Lena Negru
Foto: Arhiva personală “Concertino”

Vizualizări: 825

2 Comentarii

Comentează