Ziua Independenţei RM, sărbătorită la Paris

Ziua Independenţei RM, sărbătorită la Paris

Ziua Independenţei a fost sărbătorită nu doar în Moldova, dar şi peste hotarele ţării. Concetăţenii noştri din Franţa s-au mobilizat ieri la Paris, în pofida vremii nu tocmai prielnice. Ei s-au adunat în faţa Turnului Eiffel unde au încins o horă de toată frumuseţea.

Ineditul eveniment a avut loc pe renumita piață Trocadero, în fața Turnului Eiffel. Însă, dincolo de partea festivă, concetăţenii noştri au amintit că teritoirul de est al Republicii Moldova se află și astăzi sub ocupație străină, scrie jurnal.md.
Oamenii au distribuit fluturași și au afișat o pancartă cu mesajul „Nu agresiunii ruse în Moldova” scris în limba franceză.
Participanții la eveniment au enunţat că relațiile între Federația Rusă și Republica Moldova trebuie să fie prietenești și nu bazate pe forță.
Totodată, ei au susținut începutul construcției gazoductului Iași-Ungheni, ca un factor de stabilizare a economiei și a securității republicii.
Acțiunea a continuat cu un concert în timpul căruia artiștii invitaţi la eveniment au interpretat melodii patriotice și populare.

Foto: jurnal.md

Comentează