Imagini şocante cu iubita lui Oscar Pistorius, după ce a fost împuşcată. De ce au decis judecatorii să le facă publice

Imagini şocante cu iubita lui Oscar Pistorius, după ce a fost împuşcată. De ce au decis judecatorii să le facă publice

Procesul în care Oscar Pistorius este acuzat de asasinarea iubitei lui, Reeva Steenkamp, capătă o nouă turnură. La ultima înfăţişare, un judecator a aprobat publicarea unor imagini şocante cu tânăra moartă, la rugămintea părinţilor acesteia.

Părinţii tinerei Reeva Steenkamp l-au rugat pe judecătorul care se ocupă de acest caz controversat să accepte publicarea unor imagini cu victima, după ce a fost împuşcată. Scopul publicării acestor fotografii este acela de a „arăta lumii întregi cât de mult a suferit Reeva” din cauza lui Oscar Pistorius.

Modelul a fost împuşcat, în anul 2013, în cap, mână şi şold, de către campionul la atletism Oscar Pistorius. Acesta susţine că a comis crima crezând că în baie, unde se afla tânăra, este de fapt un hoţ.

În fotografiile făcute la sosirea poliţiei se poate vedea că Reeva are părul plin de sânge şi ochii vineţi, scrie Daily Mail. Judecătorul a aprobat publicarea a 6 fotografii cu tânăra, iar părinţii acesteia au fost nevoiţi să le aleagă dintr-o serie de câteva zeci.

Părinţii ai au foarte curajoşi şi au ales câteva fotografii în care să se vadă impactul rănilor. A fost foarte greu pentru ei, dar îşi doreau foarte mult ca lumea să ştie exact prin ce a trecut fata lor în noaptea în care a murit„, a declarat o sursă pentru site-ul citat.

La acelaşi proces, Pistorius şi-a dat jos protezele (în seara în care a ucis-o pe Reeva, el nu le purta), într-o încercare de a-i convinge pe judecătorii sud africani că nu poate petrece 15 ani în închisoare, fiind o persoană vulnerabilă.

În 2014, Oscar a fost condamnat pentru omor involuntar, dar procurorii au făcut recurs şi cer majorarea pedepsei cu 10 ani. Verdictul final va fi dat vineri.

Sursa: libertatea.ro