Cum comentaţi acuzaţiile lui Octavian Țîcu?

Cum comentaţi acuzaţiile lui Octavian Țîcu?

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Octavian Țîcu, vorbește despre spălări de bani la ministerul de resort, pe care le-a depistat atunci când a devenit ministru, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Țîcu, citat de jurnal.md, el a văzut în acte sute de mii de lei spălați prin diverse federații, precum cea de luptă și de rugby.

Octavian Țîcu a declarat că actele frauduloase erau semnate de viceministrul de atunci, Octavian Bodișteanu.

Fostul ministru a menționat printre sursele de spălare de bani biletele de avion pentru sportivi.

„S-a făcut o licitație pentru achiziționarea biletelor de avion pentru sportivi. O companie cu o anumită ofertă a câștigat licitația, dar ulterior, pe masă a apărut o altă listă de oferte, semnată doar de Bodișteanu, cu prețuri modificate. De exemplu, pentru cursa Frankfurt, prețul inițial era de 3 mii de lei, iar ulterior, în lista respectivă, era 5 mii de lei. Deci, la fiecare zbor în Frankfurt, 2 mii de lei pleacă la cineva în buzunar”, a mărturisit Țîcu, în urma auditului desfășurat de către el.

De asemenea, Octavian Țîcu a precizat că spălări de bani se fac și prin intermediul cantonamentelor. „Cabana privilegiată, unde permanent sunt trimiși luptători, halterofili și rugbiști este Cheile Gradiștei, Brașov”, a menționat ex-ministrul.

Mai mult, el a spus că Octavian Bodișteanu l-a făcut pe tatăl său responsabil de gestionarea surselor financiare în volei.

Octavian Țîcu și-a exprimat speranța că în acest caz se vor autosesiza Procuratura, Curtea de Conturi și alte instituții.

Voi cum comentaţi acuzaţiile lui Octavian Țîcu?

Vizualizări: 649

Comentează