Bărbat împuşcat mortal DIN GREŞEALĂ, la Zidul Plângerii de la Ierusalim

Bărbat împuşcat mortal DIN GREŞEALĂ, la Zidul Plângerii de la Ierusalim

Un bărbat evreu a fost împuşcat mortal, vineri, lângă Zidul Plângerii de la Ierusalim, după ce un gardian l-a confundat cu un militant palestinian, scrie BBC, care citează poliţia locală.

Focurile de armă s-au auzit în jurul orei 7.40 (ora locală), când sute de credincioşi se aflau la Zidul Plângerii pentru rugăciunea de dimineaţă, scrie antena3.ro.

Potrivit poliției, gardianul a tras mai multe focuri de armă asupra bărbatului, după ce l-ar fi auzit strigând “Allahu Akbar” (“Allah e mare”).

Presa israeliană scrie că bărbatul ar fi fost văzut în timp ce scotea ceva din buzunar, în timp ce ieșea dintr-o toaletă publică din zonă.

Zidul Plangerii este locul din Ierusalim cel mai iubit de evreii din intreaga lume. Situat in partea de vest a cetatii, la mar­ginea Muntelui Templului (moscheea de sub cupola aurie), Zidul Plangerii se afla la intersectia a doua mari culturi si credinte: cea evreiasca si cea musulmana.

Zidul ramas din vechiul Templu este cel mai sfant loc al evreilor deoarece acesta este tot ce a mai ramas din Templul lui Solomon.

foto: wkzo.com

Vizualizări: 202

Comentează