Bebeluşul prinţilor îi costă pe britanici 283.000.000 €

Bebeluşul prinţilor îi costă pe britanici 283.000.000 €

Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură venirea pe lume a copilului lui Kate Middleton şi a prinţului William. Însă, potrivit experţilor, naşterea noului moştenitor al familiei regale îi costă pe britanici nu mai puţin de 283.000.000 de euro.

Kate Middleton va deveni mămică luna viitoare, cel mai mic dintre urmaşii tronului britanic urmând să sosească pe lume pe cale naturală, în acelaşi spital, St Mary, unde prinţesa Diana i-a născut pe fiii ei, prinţul William şi prinţul Harry, notează libertatea.ro.

În plus, Regatul Unit se pregăteşte să sărbătorească venirea pe lume a micuţului, iar experţii financiari susţin că naşterea acestuia îi va costa pe britanici în jur de 283 de milioane de euro. Această sumă fabuloasă se va duce pe şampanie, grătare şi multe alte pregătiri ce vor face memorabilă venirea primului copil al cuplului britanic, cum ar fi executarea a 41 de salve de tun.

Potrivit presei, o singură noapte petrecută de ducesa de Cambdrige în această clinică va costa 7.400 de euro. Numai pentru petrecerile particulare organizate în cinstea evenimentului – la care sunt aşteptate 4,8 milioane de persoane – se estimează ca întreaga consumaţie, în care vor fi incluse peste 3 milioane de sticle de şampanie, să ajungă la 101 milioane de euro.

La acestea se vor adăuga banii pe care admiratorii Casei Regale îi vor da pe suveniruri de genul serviciilor de ceai din porţelan (93 de milioane de euro) sau pe cărţi şi DVD-uri editate special pentru fericitul eveniment (89 de milioane de euro). Toate aceste cheltuieli i-au deranjat pe mulţi dintre britanici, care apreciază că nu e momentul să se acorde o aşa importanţă unui astfel de eveniment.

Foto: libertatea.ro

Vizualizări: 369

Comentează