Ce să mănânci ca să te fereşti de cancer

Ce să mănânci ca să te fereşti de cancer

Alimentaţia greşită reprezintă unul dintre aceşti factori care, alături de nivelul ridicat de stres şi poluarea pot grăbi boala canceroasă. Dr. Pavel Chirilă, autorul cărţii ”Nu hrăni cancerul!”, ne oferă sfaturi care ne pot ghida într-o perioadă în care ne este greu să ne orientăm printre rafturile pline şi reclamele atrăgătoare.

Evitaţi zahărul rafinat! Studiile arată că bolnavii care sunt consumatori de zahăr, obezi şi insulino-rezistenţi au un procent semnificativ de cancere, mai ales la sân, prostată şi colon.

Consumaţi cereale integrale, pentru că principiile lor nutritive sunt repartizate în toate straturile bobului. Cerealele se pot consuma fierte în aburi, uşor rumenite sau ca produse de panificaţie sau patiserie, de preferinţă preparate la temperaturi joase, cu maia proprie.

Consumaţi multe fructe, pentru aportul de minerale şi vitamine. Cel mai bine este să le mâncaţi crude, iar dacă vreţi să faceţi suc de fructe, cel mai bine este să-l preparaţi prin presare, nu prin tăiere.

Potoliţi-vă foamea dintre mese cu fructe oleaginoase (nuci, alune, fistic, migdale), foarte bogate în acizi graşi nesaturaţi.

Presăraţi din abundenţă zarzavaturi în mâncărurile pe care le consumaţi. Acestea conţin celuloză cu structură fină, având proprietatea de a scădea colesterolul.

În sezonul rece, sunt recomandate rădăcinoasele: morcov, ţelină, păstârnac.

Gătiţi cartofii şi sfecla în cuptor. Conopida trebuie preparată la aburi, pentru persoanele cu colon iritabil.

Consumaţi ciuperci de trei ori pe săptămână. Gătiţi-le uşor, la cuptor sau la grătar, şi asezonaţi-le cu ulei presat la rece şi condimente.

Beţi zilnic ceai verde. Previne îmbolnăvirea cu cancer datorită conţinutului bogat de flavonoide, previne infecţiile din timpul iernii, este tonic, depurativ şi digestiv, compensând efectele nocive ale abuzului de carne.

Consumaţi lactate fermentate (chefir, sana, iaurt), pentru că acestea conţin floră lactobacilară, necesară revitalizării florei saprofite intestinale.
În cantităţi mici, vinul roşu face bine, reducând riscul bolilor cardiovasculare şi neoplazice. Aşadar, se recomandă un pahar de vin pe zi.
Sursa: click.ro
Foto: click.ro

Comentează