Născut de Mărţişor! Maestrul Eugen Doga împlineşte 79 de ani

Născut de Mărţişor! Maestrul Eugen Doga împlineşte 79 de ani

Renumitul compozitor, Eugen Doga, este astăzi omagiat. Domnia sa împlineşte venerabila vârstă de 79 de ani.

Anul trecut, într-un interviu pentru JURNAL de Chişinău, Eugen Doga ne mărturisea că nu şi-a sărbătorit niciodată ziua de naştere, nici măcar în copilărie. An de an, de 1 martie, compozitorul merge la biserică pentru a aprinde lumânări în memoria mamei sale, pe care a petrecut-o pe ultimul ei drum acum 27 de ani, chiar de ziua lui.
„Nu-mi place să-mi sărbătoresc ziua de naştere. În schimb, îmi place când mi se spune zilnic: „Buna ziua, să trăiţi!”. E o senzaţie fantastică!”, ne mărturisea domnia sa.
Eugen Doga s-a născut pe 1 martie 1937 în satul Mocra din Transnistria. Numele compozitorului este înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii, iar piesele „Gramofon” şi „Gingaşa şi tandra mea fiară” sunt incluse în topul internaţional realizat de site-ul History Rundown cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile.
Totodată, UNESCO a recunoscut valsul maestrului, inclus în coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al veacului.

La mulţi ani cu sănătate, maestre Eugen Doga!