”Fetele ar trebui să dea mărțișoare băieților!” Anastasia Lazariuc își amintește de vremurile când împletea șnururi

”Fetele ar trebui să dea mărțișoare băieților!” Anastasia Lazariuc își amintește de vremurile când împletea șnururi

Obișnuită cu tradiția din Republica Moldova, Anastasia Lazariuc este de părere că aceasta ar trebui respectată și în România.

Și-a petrecut toată copilăria și adolescența peste Prut și, normal, a fost familiarizată cu tradițiile din Moldova. Anastasia Lazariuc își amintește cu drag cum decurgea ziua de 1 Martie și ce pregătiri făcea pentru aceasta. Artista nu ascunde faptul că ani de zile ea era cea care dădea mărțișoare băieților și, spune aceasta, i s-ar părea normal ca și la noi fie urmat acest obicei. ”Ne făceam singure mărțișoarele, cream șnururi pentru toți bărbații din familie și nu numai. Mi se pare un lucru normal ca fetele să dea mărțișoare băieților, asta pentru că fetele sunt cele care anunță primele venirea primăverii. Iar de 8 martie, ele sunt cele care primesc cadouri”, a mărturisit Anastasia Lazariuc pentru libertatea.ro.

Îi place și să primească

Ea a recunoscut, totodată, că, de când s-a mutat în România, nu a mai ținut cont de acest lucru. Anastasia păstrează însă câteva amintiri plăcute legate de această zi și din țara sa de adopție. ”După ’90, plecam în turnee, de pe 1 până pe 10 martie. Primeam o mulțime de mărțișoare, unul mai frumos decât altul. Acum lucrurile s-au schimbat, nimic nu mai este la fel. Pentru mine, 1 martie este o zi obișnuită, ca oricare alta”, a adăugat mama Ilenei Lazariuc.

Comentează