..

Mai scăpăm şi din asta? O nouă boală ameninţă zeci de milioane de oameni!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că o afecţiune serioasă ameninţă zeci de milioane de persoane

Musca ţeţe transportă un parazit, trypanosoma, care se transmite de la animale la om. Boala se manifestă prin convulsii şi probleme grave de somn care, fără tratament, conduc la comă şi moarte. În prezent, 75 de milioane de persoane prezintă riscul de a contracta boala somnului şi 70.000 sunt afectate anual în regiunile din estul, vestul şi centrul Africii, deoarece încălzirea climei lărgeşte zona de influenţă a maladiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, scrie Agerpres

Un grup de cercetători conduşi de Sean Moore, de la Centrul american de control şi prevenire a bolilor (CDC), a efectuat o analiză bazată pe două scenarii puse la punct de climatologi, care prevăd în cursul secolului o încălzire a temperaturii cuprinsă între 1,1 şi 5,4 grade Celsius, în funcţie de emisiile de CO2.

Cercetătorii au constatat că ar putea să apară focare de boală când temperaturile medii se situează între 20,7 şi 26,1 grade. Unele regiuni din estul Africii ar putea deveni prea calde pentru ca parazitul să poată supravieţui, dar altele, ca şi sudul Africii, ar putea deveni un refugiu pentru larve.

Vizualizări: 747

Comentează