..

Cristi Puiu: Pentru mine ca regizor, importanţi sunt oamenii îndrăgostiţi de cinema

Cristi Puiu: Pentru mine ca regizor, importanţi sunt oamenii îndrăgostiţi de cinema

Regizorul român Cristi Puiu este pentru prima dată la Chişinău, cu ocazia difuzării în premieră în Republica Moldova a filmelor sale ‘Marfa şi banii’ şi ‘Moartea domnului Lăzărescu’.

‘Pentru mine ca regizor importanţi sunt oamenii îndrăgostiţi de cinema’, a declarat joi Cristi Puiu la o întâlnire cu jurnaliştii, unde a vorbit despre cele două filme, dar şi de evoluţiile din ultimul timp în cinematografia românească.

Regizorul român a vorbit şi despre ce îl atrage cel mai mult în cinematografie. ‘Mă interesează în măsura în care cinema-ul poate funcţiona ca un instrument de investigare a lumii. Nu ştiu dacă cinema-ul este artă, pentru mine este doar un instrument. Dacă nu ăsta ar fi cinema-ul pentru mine, atunci nu aş face cinema. Cinematograful m-a interesant pentru că mi-a permis să mă apropii de lucruri de care nu-mi permiteam să mă apropii prin intermediul picturii’, a declarat Cristi Puiu.

La Chişinău premiera filmului ‘Marfa şi banii’ va avea loc joi, iar vineri va fi prezentată pelicula ‘Moartea domnului Lăzărescu’. Ambele premiere vor avea loc în prezenţa regizorului, la Cinematograful Gaudeamus. După premieră, filmele vor rula timp de o săptămână.

Este pentru prima dată când filmele lui Cristi Puiu sunt distribuite în Republica Moldova, acest eveniment fiind parte a iniţiativei ALTFilm de a include Republica Moldova în spaţiul de distribuţie european, aducând astfel filme din România şi alte ţări europene. Proiectul este susţinut de Institutul Cultural Român ‘Mihai Eminescu’ din Chişinău şi Radio Chişinău.AGERPRES

Vizualizări: 173

Comentează