..

CRUZIME! O mamă şi fiica sa, acuzate de “deviaţie morală” şi lapidate în Afganistan

CRUZIME! O mamă şi fiica sa, acuzate de “deviaţie morală” şi lapidate în Afganistan

Deocamdată, înlăturarea regimului taliban de la putere nu a adus drepturi pentru toate femeile afgane, relatează realitatea.net.

Un grup de bărbaţi înarmaţi au lovit cu pietre şi au împuşcat două femei, mamă şi fiică, în provincia Ghazni din Afganistan, notează BBC. Oficiali afgani dau vina pe talibanii care le-ar fi acuzat pe femei de “deviaţie morală şi adulter”. Poliţia a precizat că doi oameni au fost arestaţi în legătură cu acest caz.

Atacul a avut loc la numai 300 de metri de biroul guvernatorului din oraşul Ghazni. Controlul asupra regiunii cu pricina urmează să fie transferat de americani în mâinile oficialilor afgani.

Autorităţile au relatat că mai mulţi oameni înarmaţi au intrat în casa în care trăiau o văduvă şi fiica sa, le-au scos în curte şi le-au ucis.

“Vecinii nu au intervenit şi nu au informat autorităţile în timp util”, au precizat oficialii din Ghazni. Ei au mai dat de înţeles că incidentul s-ar putea repeta în condiţiile în care liderii religioşi din regiune au emis o fatwa şi au cerut oamenilor să raporteze numele oricărei persoane suspectată de adulter.

Vizualizări: 407

Comentează