..

A fost creat robotul care seamănă cu o fiinţă umană, clipeşte şi vorbeşte – VIDEO

A fost creat robotul care seamănă cu o fiinţă umană, clipeşte şi vorbeşte – VIDEO

Universitatea Tehnică din Munchen, în colaborare cu inginerii din Japonia au realizat un robot cu trăsături umane, care clipeşte din ochi, mişcă din cap şi stă de vorbă cu oamenii, asemenea personajelor fictive din prima serie a blockbusterului SF “Robots”, potrivit Daily Mail.

Acest lucru a fost posibil graţie unui proiector poziţionat în spatele măştii cu chip de om care preia semnalele receptate, semnale la care răspunde prin reacţii vizibile la exterior de interlocutorul său uman.

Profesorul Gordon Cheng, cel care conduce echipa de cercetători, spune că “Roboţii-mască vor revoluţiona modul în care oamenii comunică”. Aptitudinile de limbaj ale robotului sunt într-atât de evoluate încât, la auzul cuvântului “curcubeu”, acesta răspunde prin afirmaţia: “Când lumina solară întâlneşte stropi de ploaie în atmosferă, se formează spectrul de culori care dă naştere curcubeului”.

Cu toate acestea, robotul nu este încă în stare să înţeleagă cea mai mare parte a limbajului vorbit. Robotul poate doar să asculte şi să formuleze răspunsuri apropiate ca sens, ca parte a unui limbaj programat în prealabil.

Robotul nu trebuie ţinut doar în spaţii închise, ci poate funcţiona foarte bine şi la lumina soarelui, graţie unui strat protector subţire care înveleşte interiorul măştii de plastic. Masca poate avea o înfăţişare universală, dar se poate comanda şi un design cu anumite trăsături, atât de femeie, cât şi de bărbat.

Cercetătorii au dezvăluit că lucrează la cea de-a două generaţie de roboţi “umani”, care ar putea deveni însoţitori desăvârşiţi pentru vârstnicii care sunt nevoiţi să petreacă mult timp în singurătate.


gandul.info.

Vizualizări: 283

Comentează