..

10 oameni excepţionali care au reuşit să viaţă fără picioare – VIDEO

S-au născut fără picioare sau şi le-au pierdut în urma unor accidente, dar nu s-au resemnat! Au reuşit în viaţă, în ciuda handicapului fizic sever, reprezentând o adevărată lecţie de viaţă pentru noi toţi.

Pierderea unui picior păre o adevărată tragedie peste care nu se poate trece. Nimic mai fals! Vezi mai jos 10 oameni care nu au considerat că fără picioare viaţa nu merită trăită, dimpotrivă au reuşit să realizeze lucruri excepţionale.

Luptătorul fără un picior a ajuns campion naţional

Anthony Robles,  student la Arizona State University, s-a născut fără un picior, însă acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă campion naţional la lupte.

„Am o forţă de prindere foarte mare, datorită cârjelor”, a mărturisit sportivul.

Joacă fotbal american fără picioare

Bobby Martin, din statul american Ohio, s-a născut fără ambele picioare. El  a jucat fotbal american în echipa liceului, folosindu-se de mâini pentru a alerga. În anul 2006, a câştigat premiul „ESPY”, pentru cel mai bun atlet cu dizabilităţi.

A crescut cu o minge de baschet în loc de picioare, dar vrea să ajungă la Olimpiada de la Londra

Chinezoaica Qian Hongyan a rămas fără picioare la vârsta de 3 ani. În urma unui tragic accident de maşină, medicii au fost nevoiţi să-i amputeze picioarele pentru a-i salva viaţa. Familia fetiţei, prea săracă pentru a-şi putea permite o proteză, a apelat la o minge de baschet pentru a o ajuta să se deplaseze.

Acum, Qian are o proteză adevărată, dar îi place să folosească în continuare mingea, mai ales la bazin, unde înoată şi se antrenează pentru a participa la Jocurile Olimpice la Londra.

A «alergat» maratonul de la New York în mai puţin de 4 ore

Americanul Lance Benson, în vârstă de 36 de ani, s-a născut fără picioare, însă a refuzat toată viaţa să folosească un scaun cu rotile. În anul 2004, a început folosească un skateboard pentru plimbări, însă şi-a dat seama destul de repede că ar putea participa la curse.

În anul 2005, a participat la maratonul de la New York, reuşind să încheie cursa în doar 3 ore şi 37 de minute. În anul următor, a reuşit să termine şi maratonul de la Miami.

Dansatorul fără picioare, vedetă la „India’s Got Talent”

Indianul Vinod Thakur, în vârstă de 21 de ani, a devenit vedetă naţională, după ce a apărut la emisiunea „India’s Got Talent”, unde a executat un dans acrobatic.

Şi mai remarcabil este faptul că tânărul, care s-a născut fără picioare, a început să danseze cu numai 5 luni înainte de concurs, studiind înregistrări de pe net, pe care le-a descărcat de la un Internet cafe.

Skateboarder fără picioare

Brazilianul Italo Romano este un foarte talentat skateboarder fără picioare. El reuşeşte să demonstreze că trupul uman se poate adapta în orice condiţii, dacă mintea poate să depăşească obstacolele.

A crescut peste 130 de copii

Chinezoaica Xu Yuehua, în vârstă de 55 de ani, şi-a pierdut picioarele în urma unui accident de tren. Xu şi-a petrecut toată viaţa într-un orfelinat, unde a crescut peste 130 de copii.

Ea nu se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile, ci foloseşte două scăunele, de aceea este numită de copiii pe care îi îngrijeşte, „mama scaun”. Rămasă fără părinţi de mică, e a crescut în acelaşi orfelinat în care a lucrat toată viaţa.

Îi fotografiază pe oamenii care se holbează la el


Americanul Kevin Connolly, în vârstă de 22 de ani, s-a născut fără picioare. Cu toate acestea el a călătorit prin toată lumea, realizând peste 32.000 de fotografii cu oamenii care se holbează la el, în timp se de deplasează pe un skateboard.

Peste tot în lume, el sa confruntat cu stereotipurile oamenilor: o femeie din Noua Zeelandă l-a întrebat dacă a fost victima unui atac al rechinilor; în România, oamenii au crezut că este un ţigan cerşetor; în Bosnia, oamenii au crezut că a fost o victimă a războiului civil, iar când s-a întors acasă, în Montana, au existat oameni care au crezut că a rămas fără picioare în războiul din Iraq.

A escaladat Marele Zid Chinezesc

Chinezul Huang Jianming şi-a pierdut picioarele în anul 1994, după ce a căzut din tren. Accidentul i-a schimbat complet viaţa, soţia lui l-a părăsit, iar el s-a apucat de desen şi a călătorit în peste 20 de oraşe din ţara natală, vânzându-şi operele pe stradă. În anul 2006 a reuşit să urce Marele Zid Chinezesc, folosindu-se exclusiv de forţa braţelor.

crobatul fără picioare

Eli Bowen  a venit pe lume în statul american Ohio, în anul 1844. El s-a născut cu picioare, însă acestea erau inutilizabile, deoarece erau disproporţionat de mici şi ataşate de bazin. În ciuda ori poate datorită   handicapului său,  Bowen a avut o viaţă extraordinară.

El a devenit unul dintre cei mai celebri acrobaţi de circ ai secolului al 19-lea. Bowen a început de mic să se deplaseze cu ajutorul mâinilor folosindu-se de două bucăţi de lemn, pentru a-şi ridica corpul de la sol. În felul acesta, Bowen a dezvoltat o forţă fantastică, care l-a ajutat în cariera de acrobat, începută încă de la vârsta de 13 ani.

Într-unul dintre cele mai spectaculoase numere ale sale, „acrobatul fără picioare” se căţăra până în vârful unui stâlp de 4 metri înălţime, folosindu-se numai de mâini. Apoi, se învârtea în jurul stâlpului, având trupul paralel cu solul. La sfârşitul numărului, Bowen îşi susţinea trupul paralel cu stâlpul, folosindu-se de o singură mână.*
click.ro

Vizualizări: 407

Comentează