Cum să prelungiți viaţa jeanşilor preferaţi

Cum să prelungiți viaţa jeanşilor preferaţi

- Dacă aveți pete pe blugi, precum cele de iarbă, turnaţi alcool pur pe ele și lăsați-l câteva minute să acționeze. Îndepărtați apoi alcoolul cu apă şi săpun. Dacă doriți să îndepărtați gumă de mestecat, aplicați gheaţă direct pe porțiunea respectivă de material.
- Blugii nu trebuie să fie spălați foarte des, pentru că se vor decolora mult mai repede. Dacă nu sunt murdari sau pătați, puteți să îi purtați mai multe zile. La fiecare spălare, materialul se subțiază, iar după repetarea procedeului de mai multe ori, blugii riscă să se rupă foarte repede.
- În cazul în care sunteţi nevoiți să puneți blugii în mașina de spălat, întoarceți-i pe dos. Se spală cu apă rece. În plus, trebuie să programați mașina pentru o spălare mai delicată. Dacă doriți să le schimbați înfățișarea şi să îi faceți să pară vechi, spălaţi-i în apă foarte fierbinte.
- Dacă nu vreți ca nuanța lor să dispară foarte repede, spălați blugii de mână, în apă călduță. Evitați să îi aruncați în mașina de spălat, la numărul maxim de rotații pe minut. Dacă blugii sunt elastici, nu îi stoarceți în mașina de spălat.
- Evitați, pe cât posibil, uscătoarele de haine. Dacă sunteţi presați de timp și trebuie neapărat să recurgeți la această măsură, setați uscătorul la temperatură joasă şi scoateți blugii înainte de a se usca de tot.

Vizualizări: 169

Comentează