Gorbaciov condamnă împuşcarea soţilor Ceauşescu

Gorbaciov condamnă împuşcarea soţilor Ceauşescu

Ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat miercuri la Bucureşti, în prezenţa fostului preşedinte Ion Iliescu, că soţii Ceauşescu nu trebuiau împuşcaţi “ca nişte animale”, indiferent cât de grea era situaţia în România.
“Un asemenea gest nu poate fi acceptat”, a spus Gorbaciov, cunoscut pentru antipatia pe care a avut-o faţă de fostul dictator român. Părintele perestroikăi a apreciat însă libertatea de exprimare şi democraţia pe care au adus-o evenimentele din decembrie ‘89.

El a făcut această declaraţie la ieşirea de la dineul pe care l-a avut cu o serie de personalităţi, între care foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Potrivit realitatea.net, ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat miercuri că s-a hotărât să revină în România – pentru prima oară de la căderea lui Ceauşescu – pentru că la anul împlineşte deja 80 de ani şi a vrut să-l întâlnească pe fostul preşedinte, pe care l-a cunoscut de mult timp, aluzie la Ion Iliescu.

“Am vrut să mă întâlnesc cu fostul dumneavoastră preşedinte, pe care l-am cunoscut de mult timp”, a spus Mihail Gorbaciov la sosire pe aeroportul Băneasa din Bucureşti. “Am hotărât să vin, pentru că la anul împlinesc 80 de ani, deja timpul trece foarte repede”, a adăugat Gorbaciov.

foto:mediafax.ro

vizualizări: 189

Comentează