Curse aeriene anulate la Chişinău, din cauza norului de cenușă

Curse aeriene anulate la Chişinău, din cauza norului de cenușă

Două curse aeriene pe destinaţiile Chişinău-Frankfurt şi Chişinău-Paris-Londra au fost anulate astăzi, din cauza norului de cenuşă formaţi în urma erupţiei unui vulcan din Islanda.

Solicitată de Jurnal.md, şefa serviciului de presă al companiei de stat Air Moldova, Irina Gâscă, a precizat că este o situaţie de forţă majoră, iar pasagerii sunt asiguraţi cu informaţie. „La cursa Chişinău-Frankfurt au fost procurate 108 bilete tur şi 60 de bilete la retur, iar la cursa Chişinău-Paris-Londra au fost procurate 92 de bilete la tur şi 66 la retur”, spune Gâscă. Aceasta a precizat că pasagerilor li s-a propus să schimbe biletele pentru ziua de mâine, în cazul în care va fi permisă operarea zborurilor pe aceste curse, sau să procure bilete la alte mijloace de transport, scrie jurnal.md

Un nor de cenuşă, provocat de erupţia unu vulcan din Islanda, a perturbat încă de joi traficul aerian din mai multe ţări din Europa. Potrivit specialiştilor, avionul care nimereşte într-un astfel de nor riscă blocarea motoarelor şi este pusă în pericol siguranţa pasagerilor.

vizualizări: 123

Comentează