1-Q Sapro: „Pe 7 aprilie am plâns odată cu voi!”

1-Q Sapro: „Pe 7 aprilie am plâns odată cu voi!”

1-Q Sapro a fost şi va fi solidar cu românii aticomunişti din Moldova. Anul trecut, pe 7 aprilie, în timpul revoltei anticomuniste din Chişinău, rapper-ul le-a ţinut pumnii protestatarilor şi s-a bucurat că în Republica Moldova tinerii au luat atitudine. 1-Q Sapro a avut emoţii pentru cei care au fost arestaţi şi a plâns odată cu noi când s-a ajuns la victime omeneşti. În timpul protestelor şi-ar fi dorit enorm să fie şi el alături de fraţii săi de peste Prut, dar din România nu se putea intra în Moldova. Graniţele erau închise.

„Am fost alături de voi, ca şi alţi români care au participat la manifestaţii de susţinere a protestatarilor din Chişinău. Ştiam cât rău a putut face comunismul tuturor românilor. Nu m-am întrebat de ce, pur şi simplu am simţit că trebuie să scriu piesa „Cereţi-vă drepturile!”, pe care am dedicat-o tuturor românilor din Moldova. În cazul în care se va strânge o gaşcă mai mare, voi veni neapărat, pe 7 aprilie, la Chişinău. Am vizitat oraşul anul trecut, la 1 decembrie. Am vorbit cu foarte multă lume, am traversat oraşul la pas şi am refăcut traseele pe care le-am văzut în filmările din aprilie 2009. M-am simţit extraordinar şi voi reveni oricând cu plăcere”, ne-a declarat artistul din România.
Lui 1-Q Sapro i-ar plăcea ca relaţiile culturale din România şi Republica Moldova să fie mai strânse. Faimosul rapper mai crede că avem foarte multe să ne povestim, după atâţia ani de separare. Dar 1-Q Sapro simte că politicienii de pe ambele maluri ale Prutului fac prea puţini paşi spre o apropiere naturală.
Tot anul trecut 1-Q Sapro a filmat şi videoclipul la piesa „Cereţi-vă drepturile!”, montat în doar 24 de ore. Acum rapperul se pregăteşte piese noi şi se bucură de primăvară împreună cu fiul său de doi ani şi jumătate.

„Aveţi lângă voi nişte fraţi din aceeaşi mamă”

„După sărbători mă reîntorc în studio alături de trupa mea „Morometzii”, cu care lucrez la un album nou. Una dintre piesele pe care o veţi descoperi şi pe album se numeşte „Apel la Mase”. Melodia beneficiază de un clip ce poate fi vizionat şi pe internet. Pe lângă muzică mai desfăşor şi alte proiecte: joc într-o piesă la teatrul „Metropolis” din Bucureşti, scriu o rubrică în revista „Kamikaze” şi mă bucur de colaborarea cu Divertis-Serviciul Român de Comedie. Tind ca prin intermediul dvs, să vin cu un mesaj pentru românii din Republica Moldova: Schimbările pe care le doriţi, nu ezitaţi să le afirmaţi. Aveţi lângă voi nişte fraţi din aceeaşi mamă, care simt la fel ca voi”, mai spune 1-Q Sapro.

Lena NEGRU

vizualizări: 268

One Comment

  • Tanya
    14 aprilie 2010 | Permalink |

    Apreciez.

Comentează