Incendiu cu victime într-o tabără de romi din Franţa

Incendiu cu victime într-o tabără de romi din Franţa

Un copil de 5 ani a murit într-un incendiu declanşat într-o tabără de romi de la Gagny (regiunea Ile-de-France).

Mama (23 ani) şi sora acestuia în vârstă de doi ani au suferit arsuri grave pe 80% din suprafaţa corpului, ele fiind transferate la spitalul militar Percy, din Clamart (Hauts-de-Seine), scrie ziarul Le Parisien.

Romii, veniţi din România în 2008, şi-au instalat tabăra la marginea pădurii din Gagny. Au fost expulzaţi o dată, dar şi-au reconstruit barăcile acum aproape un an. Ei urmau să fie expulzaţi din nou luna viitoare. Incendiul ar fi fost provocat de o lumânare care nu a fost bine stinsă. Deoarece în zonă nu exista niciun punct de apă, cele 14 maşini de pompieri sosite la faţa locului au stins incendiul după mai multe ore.

Direcţia departamentală pentru probleme sanitare şi sociale a propus găzduirea de urgenţă a celor 56 de persoane (35 adulţi şi 21 copii) care se aflau în tabără.

Abdelkader Touala, consilier municipal, afirmă că o asemenea catastrofă ar fi putut fi evitată: ‘În 2008, când romii s-au instalat aici prima dată, am cerut în scris primarului să asigure securitatea taberei. El nu a răspuns niciodată solicitărilor noastre.’

Michel Teulet, primarul din Gagny, afirmă că nu a primit niciodată vreo cerere oficială din partea locuitorilor taberei legată mai ales de lipsa apei şi a toaletelor şi de şcolarizarea copiilor, aşa cum pretind romii.AGERPRES

vizualizări: 110

Comentează