Incendiul în birourile primăriei, provocat de un ceainic vechi

Incendiul în birourile primăriei, provocat de un ceainic vechi

Incendiul care a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la etajul şase a Direcţiei municipale cultură nu a provocat pagube esenţiale. „A avut de suferit doar mobilierul vechi din biroul mic al arhitectului, de unde a pornit focul”, a declarat, pentru Jurnal.md, şefa Direcţiei cultură, din cadrul Primăriei Chişinău, Lucia Culev. Aceasta a menţionat că nu a fost mistuit de foc nicun document important, dar fumul care s-a extins a înnegrit pereţii de la etajele cinci şi şapte.

Pe de altă parte, şefa Centrului de presă a Serviciului protecţiei civile şi a situaţiilor excepţionale, Dorina Cruc, a declarat, pentru Jurnal.md, că au fost afectate şi 12 uşi de la intrările în alte birouri de la acelaşi etaj.

„Paznicul a anunţat despre incendiu la ora 21.31 şi a fost stins peste o oră de către efectivele gărzilor Detaşamentelor salvatori şi pompieri Centru, Buiucani, Postului salvatori şi pompieri Râşcani şi a Centrului republican de intervenţie operativă”, spune Cruc.

Şefa Centrului de presă susţine că focul a pornit de la un ceainic vechi, care a fost lăsat în priză peste noapte. Lucia Culev spune că anchetatorii mai urmăresc şi varianta că focul ar fi pornit de la o ţigară aprinsă, scrie jurnal.md

Deşi recunoaşte că una din persoanele bănuite ar putea fi arhitectul a cărui birou s-a aprins, Culev afirmă că nu ştie dacă acesta va achita daunele suferite. „Ancheta va stabili, iar noi vom acţiona în limitele legii”, spune şefa Direcţiei municipale cultură.

vizualizări: 175

Comentează